bors74 Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2016 Mam takie pytanie.Znalazłem grosz 1812,który różni się średnicą od innych.Wygląda na to ,że jest naturalnie mniejszy,a nie wytarty.Czy trafiają się wam też takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian88rr Napisano 20 Styczeń 2016 Share Napisano 20 Styczeń 2016 Witam.Rozni sie bo to pewnie 3 grosze. Herb jest ten sam a rozni je srednica.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 20 Styczeń 2016 Share Napisano 20 Styczeń 2016 Bardzo możliwe że to właśnie 1 i 3 grosze. Ten po prawej nie koniecznie , naturalnie` taki kanciasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian88rr Napisano 20 Styczeń 2016 Share Napisano 20 Styczeń 2016 Niech kolega poda srednice. 26mm - 3 grosze, 21mm - 1 grosz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 20 Styczeń 2016 Share Napisano 20 Styczeń 2016 Pokaż awers obu monetek i podaj średnicę chociaż tyle bo tak tylko gdybac można bo mało widać. Ten po prawej to chyba ktoś ponacinał lub to fals bo takie kanciaste jak kolega wcześniej wspomniał nie były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bors74 Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2016 To jest awers tego grosza,o który mi chodzi.Ma średnicę 18 mm.I to jest napewno 1 grosz.Wygląda na to,że cały razem z napisami jest proporcjonalnie mniejszy od tego obok(foto wyżej),też 1 grosza.Faktycznie jest jakby poscinany na bokach.Zastanawia mnie ,czy to jest jakaś odmiana tego 1 grosza o średnicy 21mm.Wcześniej nie zwróciłem na niego uwagi,ale zima..długie wieczory,itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.