VidensVere Napisano 17 Styczeń 2016 Share Napisano 17 Styczeń 2016 Witam,po zapoznaniu się z tajemniczym regulaminem, drugie podejście ;)Moneta została odnaleziona w okolicach Środy Śląskiej. Na głębokości ok 30-40 cm.Proszę o identyfikację monety.w nast. postach więcej zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VidensVere Napisano 17 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2016 druga str Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VidensVere Napisano 17 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2016 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senemedar Napisano 17 Styczeń 2016 Share Napisano 17 Styczeń 2016 Chińskie monety keszowe lub chinese cash coins i dopasuj sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuan-feng Napisano 26 Styczeń 2016 Share Napisano 26 Styczeń 2016 Witam,Jest to moneta jia ching tong bao odlana przez Mennicę Ministerstwa Skarbu w Pekinie. Powstała gdzieś w latach 1796-1820. Nominał 1 wen.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 28 Luty 2016 Share Napisano 28 Luty 2016 Dokleje sie do wątku , dzisiaj też mi wyskoczyła chińszczyzna-może ktoś rozszyfruje co to za monetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 28 Luty 2016 Share Napisano 28 Luty 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuan-feng Napisano 29 Luty 2016 Share Napisano 29 Luty 2016 To jest chińska qian long tong bao z mennicy Ministerstwa Skarbu w Pekinie. Odlewana w latach 1736-1795. Nominał 1 wen.Z wszystkich monet keszowych odnajdywanych na naszych ziemiach właśnie qian long tong bao jest najczęściej trafianą. Znanych jest mi około 20 znalezisk tej monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 Dzieki yuan-feng ,a już miałem zamiar iśc do Chińskiego marketu aby mi ktoś tam ją rozszyfrował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuan-feng Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 Nie ma problemu. Zawsze do usług. Prowadzę bloga o monetach keszowych i właśnie pracuję nad aktualizacją posta odnośnie ich znalezisk z naszych ziem. Poprzedni post jest już mocno zdezaktualizowany, ale mimo wszystko polecam --> http://monety-keszowe.blogspot.com/2014/10/znaleziska-monet-keszowych-z-terenow.htmlJeśli chodzi o rozczytywanie dawnych znaków przez współczesnych Chińczyków, to czasem mają oni pewne problemy. Wynika to z faktu, iż obecnie w ChRL używa się znaków uproszczonych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=640784#702704 monety martiana w Wolborzu niedaleko Pałacu Biskupiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuan-feng Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 Dzięki mimir za pomoc! Monety martiana to dwie z dwunastu znanych mi keszówek trafionych na terenach byłego zaboru rosyjskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 4 Marzec 2016 Share Napisano 4 Marzec 2016 yuan-feng, jeśli jesteś zainteresowany to postaram zdobyc fotke chińskiej monety którą znalazł znajomy mojego znajomego-znalazł ją dwa dni przed moją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuan-feng Napisano 4 Marzec 2016 Share Napisano 4 Marzec 2016 daar, z wielką chęcią ją zobaczę. Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.