Klemens Forel Napisano 4 Luty 2016 Autor Napisano 4 Luty 2016 1916 Indian Powerplus Board Track Racer. Engine: 1919 Big Valve.
Klemens Forel Napisano 4 Luty 2016 Autor Napisano 4 Luty 2016 Jeziorak niepospolity Bugatti prosto z jeziora
warszawa224 Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 Co do BMR R75 które jeden z kolegów wrzucił to rozmawiałem z właścicielem tego pojazdu. Bufon jakich mało. Głównie udziela się na rajdach zagranicznych. Motocykl był dawno temu wyremontowany i jak twierdzi właściciel po prostu go nigdy nie myje i nie szanuje. Nie chciał za bardzo ujawnić w jaki sposób dokonał takiej patyny.
Hansdekawka Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 Oj , chyba przegiąłeś!To ,że gość nie myje motocykla to jego sprawa. Motocykl jest jego własnością i se z nim może robić co mu się podoba i nic nikomu do tego, nawet Tobie. To,że jeździ na zagraniczne rajdy też jest jego sprawą, może sobie jeździć gdzie tylko chce, a nawet nie jeździć wcale i nic Ci do tego.To,że nie chciał zdradzić sposobu na taką patynę też jest tylko jego sprawą i do tego też Ci nic. Jest gdzieś takie prawo aby gość musiał Ci opowiadać swe sekrety?Po tym co tu napisałeś wcale mu się nie dziwię.Nie znam właściciela motocykla i go nie tłumaczę z jego działań.
tt44 Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 W sprawie rozmów i pytań do właścicieli dziwnych pojazdów (zaprzęgów na przykład ). Każdy kto takim jeździ po jakimś czasie ma serdecznie dość pytań, które padają dosłownie na każdym postoju. a dużo pali? a z którego roku? czy to Iż? czy to BMW ?ile kosztuje? itd, itp"Też tak macie?
Hansdekawka Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Względem uciążliwych pytań natarczywej gawiedzi moje przeżycia są następujące:Przy pierwszym moim staruchu, na którym jeździłem, wszelkie zainteresowanie, pytania i ewentualny podziw tambylców podobał mi się niezmiernie.Potem ciągle te same pytania oraz stwierdzenia typu akim to tylko w pole i orać" zaczęły mnie męczyć odrobinę.Później zaczęło mnie to irytować. Irytowały mnie zwłaszcza uwagi wiejskich mądrusiów" typu: a to od wueski, a tamto od emzety" patrzących z dumą na swoich kolesi po takim jakże mądrym odkryciu.Później zacząłem się po prostu zatrzymywać w miejscach gdzie nie ma zbyt wielu tambylców. Wolę szczelić z bicza w terenie i umyć rączęta w polnym strumyku niż komfortowo na stacji benzynowejwykonać kulturalnie czynności owe.Jak cza tankować, to tankuję i spinadlam.A straszliwie irytujące jest gdy, po burzliwej nocy pełnej radosnych przeżyć, człek się budzi z okropnym bólem łepa ( i ewentualnymi sensacjami żołądkowymi niekiedy) a tu przyjdzie radosny, wyspany oglądacz i truje, i truje, i truje, i truje.... Nie wspomnę już o ewentualnym bólu zęba :(A potem czytamy różne stwierdzenia w ęternęcie...
Klemens Forel Napisano 7 Luty 2016 Autor Napisano 7 Luty 2016 I taka ciekawostka Ducati Future 1951 ....podobno cos takiego bylo
Klemens Forel Napisano 7 Luty 2016 Autor Napisano 7 Luty 2016 Dla Maxa z Torunia wersja o której rozmawialiśmy.
Klemens Forel Napisano 7 Luty 2016 Autor Napisano 7 Luty 2016 Ciekawa tu R75 wersja transportowo-sanitarna
Klemens Forel Napisano 7 Luty 2016 Autor Napisano 7 Luty 2016 I filmik https://www.youtube.com/watch?v=aS-t9BBjRMQ
Klemens Forel Napisano 7 Luty 2016 Autor Napisano 7 Luty 2016 Special for Zinkiel z klubu Rotor Olsztyn ciekawe czy odgadnie co to za maszyna ...kupiłem kiedys To zdjęcie od samej właścicielki:)
zinkiel Napisano 7 Luty 2016 Napisano 7 Luty 2016 no to KR 8 albo KR 9 , jedno dolne , drugie górnodolne , widać dopiero po zdjęciu blach
Klemens Forel Napisano 7 Luty 2016 Autor Napisano 7 Luty 2016 I masz racje ale zwolnienia od rozpoznawania Viktorii nie dostaniesz;)
Klemens Forel Napisano 11 Luty 2016 Autor Napisano 11 Luty 2016 Marzenie gdzies jeszcze to znalezc....
Klemens Forel Napisano 11 Luty 2016 Autor Napisano 11 Luty 2016 a takiego kompletnego w orginale....jak sześc cyferek w Totka..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.