jarekpokor Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 Witam,proszę o pomoc w ID takiego oto guzika.Guzik jak już pisałem jest miedziany,zaopatrzony w uszko i nie posiada sygnatur.Srednica guzika to 23 mm,może być wyciskany z krążka miedzi lub cienko odlany.Moja koncepcja jest taka,że jest to guzik cywilny,postać trzyma albo kosę albo długą miotłę.. To co jest na dole guzika i z lewej strony postaci najbardziej przypomina łąkę i drzewo.Zastanawia mnie jeszcze jakie znaczenie ma ta kolumna" po prawej?Proszę o jakąkolwiek sugestię bo guzik wygląda na niezbyt pospolity a moje poszukiwania w tym temacie jak narazie spełzły na niczym.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekpokor Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 Drugie zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekpokor Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 odwrotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maclean_81 Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Owa kolumna to prawdopodobnie kapliczka słupowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.