brodkasz Napisano 22 Listopad 2015 Autor Napisano 22 Listopad 2015 Mam pytanie, czy ten stelaż ze zdjęcia jest tak samo wygodny jak stelaże z rurką giętą w kształcie S"Chodzi mi o to który stelaż jest więcej poręczniejszy i przyjaźniejszy dla kręgosłupa?Pozdrawiam Brodkasz.
fuks_ag Napisano 22 Listopad 2015 Napisano 22 Listopad 2015 nie o kształt drążka chodzi a o wagę wykrywacza im cięższa cewka tym większe obciążenie dla twojego ramienia łokcia nadgarstka itd. Chyba minelab dla swoich wykrywacz robił jakiś stelaż/szelki. Ja nei zauważyłem różnicy przy patyku typu S czy w minelabie xterra ( cos podobnego do tego ze zdjęcia)
brodkasz Napisano 22 Listopad 2015 Autor Napisano 22 Listopad 2015 Tak, wiem że to waga wpływa na moje problemy z kręgosłupem ale podejrzewam że wyważenie też tu ma jakiś wpływ :)Mówisz że nie odczuwałeś różnicy? Dzięki za informację :)Pozdrawiam Brodkasz.
Astra Napisano 23 Listopad 2015 Napisano 23 Listopad 2015 Mi pomogło przeniesienie obciążenia elektroniki pod łokieć,ale to zależy jakim wykrywaczem dysponujesz. Po prostu zmieniłem wykrywacze.
fuks_ag Napisano 23 Listopad 2015 Napisano 23 Listopad 2015 minelab muskeeter szy sov oraz xp adx150 jest możliwość wsadzenia do pokrowca ciężkiej elektroniki i zostaje ci patyki cewka wtedy jeszce na podłokietniku potrzebny bedzie pasek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.