Skocz do zawartości
  • 0

ppanc 7,62x54 URAN?

Saszkasnajper

Pytanie

Napisano

Witam
usłyszałem że w ppanc może być rdzeń uranowy, Czy podczas 2 Wojny stosowano już uran? bo jak ze znajomkiem kopaliśmy to trafił się taki dziobek, POMOCY boję się że to może promieniować czy coś, i nie wyśmiewajcie się bo w takich dziobkach robiono rdzeń z np.wolframu to czemu nie uran? wie ktoś coś na ten temat?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dziobek był mosiężny z takim samym malowaniem, niestety więcej szczegółów nie mogę podać bo został wrzucony do rzeki, ze względu na prawdopodobieństwo zawierania fosforu, ale wyglądał na standardowy 7,62 tyko trochę dłuższy
Napisano
kolega
vis1939 pomógł, dzięki, przez te wykopki to w niezłe bagno można się wpakować, nie polecam, fanty i te inne niewypały lepiej zostawić fachowcom, zamykam temat
Napisano

Witam
usłyszałem że w ppanc może być rdzeń uranowy, Czy podczas 2 Wojny stosowano już uran? bo jak ze znajomkiem kopaliśmy to trafił się taki dziobek, POMOCY boję się że to może promieniować czy coś, i nie wyśmiewajcie się bo w takich dziobkach robiono rdzeń z np.wolframu to czemu nie uran? wie ktoś coś na ten temat?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie