Skocz do zawartości

2 guziki ZSRR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam proszę o identyfikację tych 2 guzików ZSRR co widać na dole zdjęcia. Proszę w wydatkowanie i w jakich latach noszone, przez jakie formacje czy przedwojenne czy powojenne itp. Jeśli ktoś ma gdzieś w necie stronę czy katalog tych guzików poproszę o linka pozdr.

Na buttonarium patrzyłem i to samo znalazłem ale słabo sa opracowane i żadnych konkretnych dat mi chodzi o bardziej precyzyjne wydatowanie i czy przedwojenne czy powojenne itp jak widać sa z różnych materiałów robione. Może ktoś bardziej w temacie coś zawęzi chronolegie pozdr

http://www.google.pl/search?q=%D0%BF%D1%83%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D1%8B+%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIhLT-s6GFyQIVCO8UCh3g9AqO&dpr=1

dopasuj sobie, pewnie coś znajdziesz

Nawet jeśli jest coś zbliżonego to brak konkretnego opisu a mnie interesuje czy to wojenne guziki czy powojenne? Widzę że kiepsko rozpoznany temat mało tego choć popularne u nas są. Zdaje sobie sprawę że tego jest mnogość bo produkcja znaczna i wielu wytwórców. Szukałem u nas w mecie i na buttonarium i nic konkretnego nie znalazłem z carskimi nie mam problemu ale to jak dla mnie trudny temat pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie