jacekw18 Napisano 25 Październik 2015 Autor Share Napisano 25 Październik 2015 guzik ? odznaczenie ?proszę o pomoc w identyfikacji , znalazłem to w pamiątkach po dziadku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekw18 Napisano 25 Październik 2015 Autor Share Napisano 25 Październik 2015 to jest na odwrocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 26 Październik 2015 Share Napisano 26 Październik 2015 Może plomba? Z jakiego materiału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekw18 Napisano 26 Październik 2015 Autor Share Napisano 26 Październik 2015 brąz być może , po zarysowania ma kolor stali" srebrzysty , nie jest to miedz ani też mosiądz :/ twarde w zarysowaniu i ciężkie wagowo , grubość około 3.5 mm nie ma żadnego otworu przez środek żeby określić to mianem plomby , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio_77 Napisano 26 Październik 2015 Share Napisano 26 Październik 2015 Witam Obcięty medal Pruski za IX lat służby w wojsku. Treue Dienste bei der Fahne - Wierna służba pod sztandaremlink: http://myvimu.com/exhibit/27763-medal-pruski-za-ix-lat-sluzby-w-wojskuPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekw18 Napisano 26 Październik 2015 Autor Share Napisano 26 Październik 2015 tylko mój nie ma żadnych napisów do okola . Ktoś by go tak okaleczył " mianowicie zniszczył ? z jakich on może być lat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekw18 Napisano 27 Październik 2015 Autor Share Napisano 27 Październik 2015 dużo zachowało się takich odznaczeń ? z jakiego okresu może to pochodzić ? jest to cenna pamiątką czy często spotykana rzecz " ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 27 Październik 2015 Share Napisano 27 Październik 2015 jest to cenna pamiątką czy często spotykana " rzecz ?"czyżby? a może się mylę?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekw18 Napisano 28 Październik 2015 Autor Share Napisano 28 Październik 2015 dla niektórych może to być pamiątką tylko nie wiem w jaki sposób mój dziadek stał się posiadaczem tego cudeńka , dużo zachowało się takich odznaczeń ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.