Dmnss Napisano 12 Październik 2015 Autor Napisano 12 Październik 2015 Witam,Na zakupionym przeze mnie na niemieckim pchlim targu świeczniku widnieje takie oto oznakowanie.To, co się da na nim odczytać to litery I, L, M, Rd, oraz cyfry: 20 i 13.Co oznacza ten znak?
Dmnss Napisano 18 Październik 2015 Autor Napisano 18 Październik 2015 Po długich poszukiwaniach w końcu samej udało mi się rozwikłać zagadkę, mimo to, umieszczam tu odpowiedź, na wypadek gdyby kogoś to również interesowało - a więc jest to English registry mark", oznaczenie zarządzone w 1842 roku przez rząd brytyjski, określające typ materiału z jakiego jest zrobiony przedmiot oraz datę jego rejestracji.Opierając się na informacjach znalezionych m.in. na tej stronie: http://www.rarity4u.com/index.php/knowledge/articles/general/86-british-registry-design-number-lozenge wnioskuję więc, że mój świecznik został zarejestrowany 20 czerwca 1882 roku.
Dmnss Napisano 12 Październik 2015 Autor Napisano 12 Październik 2015 Witam,Na zakupionym przeze mnie na niemieckim pchlim targu świeczniku widnieje takie oto oznakowanie.To, co się da na nim odczytać to litery I, L, M, Rd, oraz cyfry: 20 i 13.Co oznacza ten znak?
Pytanie
Dmnss
Witam,
Na zakupionym przeze mnie na niemieckim pchlim targu świeczniku widnieje takie oto oznakowanie.
To, co się da na nim odczytać to litery I, L, M, Rd, oraz cyfry: 20 i 13.
Co oznacza ten znak?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.