rtt77 Napisano 7 Październik 2015 Autor Share Napisano 7 Październik 2015 Wielkości 21mm chyba z cynku, napis 33133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 7 Październik 2015 Share Napisano 7 Październik 2015 proponuje przejrzeć pod kątem falsów np. grosza koronnego Zygmunta III Wazy. Zdjęcie drugiej strony pomoże, a póki co to:http://www.google.pl/search?q=grosz+koronny+zygmunta+iii+wazy%2Bfals&hl=pl&biw=1657&bih=907&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIuZnMivWvyAIVRrgUCh2uIwZu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtt77 Napisano 7 Październik 2015 Autor Share Napisano 7 Październik 2015 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 7 Październik 2015 Share Napisano 7 Październik 2015 ooo ! takiego cudaka jeszcze nie widziałem.to może być jeszcze coś innego, ale raczej tak jak pisałem - fals jakiejś monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 11 Październik 2015 Share Napisano 11 Październik 2015 Będzie to zapewne jakiś liczman. Napisy otokowe są dziwne, do tego orzeł bez korony, jego głowa skierowana w przeciwną stronę. Potwierdzam opinię tyfusa, że może to być jakiś fals.Na zdjęciuRaitpfennige" Ferdinanda I(1521-1564).Załączone zdjęcie pochodzi z tej publikacji: strona 76, pozycja 5,6,7,8 :http://www.landesmuseum.at/pdf_frei_remote/JOM_145a_0045-0086.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 11 Październik 2015 Share Napisano 11 Październik 2015 Tu Raitpfennig Maksymiliana I Habsburga.Niestety nie mam pewności za czyjego panowania jest twój liczman. Może ktoś będzie wiedział coś więcej i pomoże więcej w identyfikacji- tyle ode mnie- zozu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtt77 Napisano 12 Październik 2015 Autor Share Napisano 12 Październik 2015 Mimo wszystko dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.