jack0051 Napisano 4 Październik 2015 Autor Share Napisano 4 Październik 2015 Na pobliskim polu wykopałem taki oto guzik. Średnica niecałe 25 mm. Na lewej stronie napis EXTRA FEIN. Z jakiego okresu może pochodzić moje znalezisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack0051 Napisano 4 Październik 2015 Autor Share Napisano 4 Październik 2015 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mcsudi Napisano 4 Październik 2015 Share Napisano 4 Październik 2015 Guzik Pruski, urzędniczy. Wzór 1871 jak się nie mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack0051 Napisano 4 Październik 2015 Autor Share Napisano 4 Październik 2015 Dziękuję za odpowiedź. Nie jestem znawcą w tym temacie. Ale po wnikliwym obejrzeniu widzę bardzo dużo różnic. W szczególności ząbkowany obwód, tło oraz wizerunek orła (np. jego skrzydła). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.