Cyrograf15 Napisano 28 Listopad 2015 Share Napisano 28 Listopad 2015 Najlepszym przykładem jest broń czarnoprochowa ogólnie dostępna. Tyle było milicyjnego krzyku że to kataklizm ostateczny i zagłada ludzkości. I co? I nic, jakoś nic złego się nie dzieje. Za to dobrego i owszem. Wielu ludzi może zgodnie z prawem realizować swoje pasje jako rekonstruktorzy, kolekcjonerzy czy strzelcy sportowi. Co z kolei podnosi kulturę posiadania i posługiwania się bronią co ma bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo ogólnie pojęte. Jestem przeciwny powszechnemu dostępu do broni współczesnej. Jednak jestem za określeniem realnych jasnych zasad i wymogów dla ludzi chcących posiadać. Oraz likwidacją celów" posiadania jak i ograniczeń ilościowych. To ostatnie zakrawa na paranoję. Ponieważ z uwagi na ograniczenia ilościowe mając zezwolenie sportowe robiłem kolekcjonerskie, tak jak by miało to cokolwiek zmienić. Tak czy owak broń posiadam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 27 Styczeń 2017 Share Napisano 27 Styczeń 2017 http://youtu.be/lK9vk_HamMsTakie zabaweczki teraz są, kupujcie póki nie zabronione.Tylko ta cena... ale za to naboje tańsze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.