Skocz do zawartości

GARRET AT GOLD problem z cewką

esterendensen

Rekomendowane odpowiedzi

Zazwyczaj podobne problem powoduje problem z kablem/wtyczką. Sprawdź zanim zaczną ci go rozbierać, czy nie ma luzu, daj mu wyschnąć parę dni w mieszkaniu (kolega miał podobne objawy, kiedy kilka dni trzymał wykrywacz w bagażniku i ustąpiły po dosuszeniu). Kabel w trakcie pracy nie powinien dyndać ale napięty też nie może być. We wtyczce nie powinno być śniedzi, ani paprochów.

Pozdrawiam!

Witam.spryskałem i wtyk i gniazdo preparatem ISOL który zabezpiecza elementy elektryczne.Odczekałem kilka dni i nic,zero poprawy.Przy okazji kazało się,że brak jest oringu'czyli gumowego uszczelniena na wtyku.Sprzęt dalej fałszuje.Pobawiłem się nim trochę i okazuje się,že trzeszczy,gdy rusza się kablem.Przy cewce nie,jest spokój,ale już przy gniezdzie,to owszem.Wystarczy lekko ryszyć kablem lub w niego pstryknąć i już warczy...Pytanie tylko, czy to gniazdo szwankuje,czy może wtyk,a może kabel uszkodzony?Sprzęt z drugiej ręki,nie wiadomo,co się z nim dzialo wcześniej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie