hakoff Napisano 21 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Dzień dobry, czy ktoś spotkał się kiedyś z taką pamiątką z powstania? Czy można określić, że powstała w czasie powstania lub krótko po, albo w więcej niż w jednym egzemplarzu? Na rewersie tego medalu widać, że powstał na 5 Reichsmarkowej srebrnej monecie - prawdopodobnie na dość rzadkiej monecie z kościołem w Poczdamie i napisem na rancie. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 21 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2015 j/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 21 Wrzesień 2015 Share Napisano 21 Wrzesień 2015 A korona to gdzie u tego orła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 21 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2015 taaak... też zastanowił mnie jej brak. Trochę przypomina też kuricę, ale to chyba o niczym nie przesądza. No ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 26 Wrzesień 2015 Share Napisano 26 Wrzesień 2015 pewnie zrobiona z niemieckiej 1 markówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.