fazi1410 Napisano 17 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Proszę o pomoc w id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fazi1410 Napisano 17 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Proszę o pomoc w i.d. tego guziczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fazi1410 Napisano 17 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2015 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 inskrypcja religijna prawdopodobnie w jęz. niemieckim lub holenderskim: Gott- bóg, will- wola?, will- ich chcę, a.- alle- cały, we. welt- świat. ???Kojarzy się z http://pl.wikipedia.org/wiki/Ol%C4%99drzy a datowanie pi razy oko pocz. 18 w.??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macpta Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Oczywiście jest potrzebna lepsza fotografia, ale napis jest niemiecki. W niderlandzkim głoski są pojedyncze, więc byłoby God het wil". Napis: GOTT. WILL. WILL(S?). ICH. A. WE, może oznaczać - Bóg chce, ja (też) tak chcę...Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fazi1410 Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Wielkie dzięki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.