Mj Napisano 5 Wrzesień 2015 Autor Napisano 5 Wrzesień 2015 Witam. Kojarzy ktoś od czego pochodzi ten zawias? Moje pierwsze skojarzenie to zapięcie jakiejś starej księgi albo szkatułki. podzielcie się swoimi opiniami. Pozdrawiam.
Mj Napisano 5 Wrzesień 2015 Autor Napisano 5 Wrzesień 2015 Dorzucę jeszcze ten przedmiot, znaleziony tego samego dnia na tym samym polu. Jak widać, w centralnej części jest lekko zdobiony na tym nabitym wąskim fragmencie. W ogóle nie kojarzę jakie mógł mieć przeznaczenie. Materiał wykonania- chyba brąz, ale nie mam pewności.
Mj Napisano 5 Wrzesień 2015 Autor Napisano 5 Wrzesień 2015 Pomiędzy 2,5 a 3 cm posiada jakieś wytłoczenie. Wg mnie raczej nie powstało przypadkowo, ale nie mam pojęcia co to za symbol.
Mj Napisano 5 Wrzesień 2015 Autor Napisano 5 Wrzesień 2015 I na koniec widok od boku. Z góry dzięki za wszelką pomoc i sugestie.
Pytanie
Mj
Witam. Kojarzy ktoś od czego pochodzi ten zawias? Moje pierwsze skojarzenie to zapięcie jakiejś starej księgi albo szkatułki. podzielcie się swoimi opiniami. Pozdrawiam.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.