straczek1988 Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 witam. Co prawda to nie jest moja pieczęć, lecz kolegi, ale bardzo mnie zaciekawiła i bardzo bym prosił o jakieś informacje/ naprowadzenie na trop/ cokolwiek odnośnie tej pieczęci? Niestety nie posiadam żadnych danych i wymiarów, jedynie zdjęcia które załączyłem. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 zdjęcie nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 zdjęcie nr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 12 Sierpień 2015 Share Napisano 12 Sierpień 2015 Herb Larysza.http://www.genealogia.okiem.pl/glossary/glossary.php?word=larysza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 w centralnej części pieczęci zgadzało by się. A jak tłumaczyć całą resztę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 12 Sierpień 2015 Share Napisano 12 Sierpień 2015 osoba związana z wojskiem, najprawdopodobniej z okresu wojen napoleońskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2015 guziczki i żetony z czasów napoleońskich wychodziły w okolicach znalezienia pieczęci, więc jest to bardzo możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.