P.D81 Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 Witam.Od marca zeszłego roku ułatwiam sobie poszukiwania za pomocą pro pointera. W trakcie ostatniego pobytu nad morzem zaczął mi szwankować tj w trakcie próby namierzania przedmiotu w piasku po zbliżeniu sie do metalu wydaje dzwięk co było by normalne gdyby nie fakt,że sygnał nadal sie utrzymuje po oddaleniu od przedmiotu. Często dziwnie zaczyna popierdywać" i się wzbudzać bez obecności metalu. Wczesniej wszystko było w porządku i byłem bardzo zadowolony. Problem pojawia się co jakiś czas ale częstotliwość tego negatywnego zjawiska jest coraz większa i uniemożliwia poszukiwania. Zaznaczam, ze rok temu tez szukałem na tej samej plaży i problemu nie było. Dla pewności baterie wymieniłem dwa razy. Proszę o pomoc i poradę od czego mogę zacząc za nim wyślę na gwarancje. Obawiam się ze nic nie stwierdzą bo po przyjsciu do domu i zbliżaniu do metalu zachowuję się normalne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tfbeen Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Mam ten sam problem, prawdopodobnie uszkodzony jakiś przewód wewnątrz, potrząśnij urządzeniem i powinno przestać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.D81 Posted August 11, 2015 Author Share Posted August 11, 2015 Witam ponownie:) Jak widać nikt z kolegów nie miał chyba podobnego problemu i nie udało mi się uzyskać pomocy na forum, więc zadzwoniłem do serwisu.Po krótkim streszczeniu mojego problemu z pro pointerem właściwie przerwanym przez serwisanta w połowie dialogu okazało się, że ta usterka mojemu rozmówcy jest znana. Pan powiedział,że występuje przy dużym nasłonecznieniu gdzie w środku może dochodzić do skraplania się wilgoci i dlatego urządzenie szwankuje. Zalecił mi odkręcić tylni dekiel, wyjąć baterie a także wyjąć podważając palcami gumową osłonę włącznika i tak zostawić na jakiś czas przewietrzając tym samym wnętrze urządzenia. Powyższa czynność w większości przypadków ponoć pomaga:) No ale zobaczymy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.