Jump to content

Problem z GARRETT Pro-pointer.

P.D81

Recommended Posts

Witam.
Od marca zeszłego roku ułatwiam sobie poszukiwania za pomocą pro pointera. W trakcie ostatniego pobytu nad morzem zaczął mi szwankować tj w trakcie próby namierzania przedmiotu w piasku po zbliżeniu sie do metalu wydaje dzwięk co było by normalne gdyby nie fakt,że sygnał nadal sie utrzymuje po oddaleniu od przedmiotu. Często dziwnie zaczyna popierdywać" i się wzbudzać bez obecności metalu. Wczesniej wszystko było w porządku i byłem bardzo zadowolony. Problem pojawia się co jakiś czas ale częstotliwość tego negatywnego zjawiska jest coraz większa i uniemożliwia poszukiwania. Zaznaczam, ze rok temu tez szukałem na tej samej plaży i problemu nie było. Dla pewności baterie wymieniłem dwa razy. Proszę o pomoc i poradę od czego mogę zacząc za nim wyślę na gwarancje. Obawiam się ze nic nie stwierdzą bo po przyjsciu do domu i zbliżaniu do metalu zachowuję się normalne...

Witam ponownie:) Jak widać nikt z kolegów nie miał chyba podobnego problemu i nie udało mi się uzyskać pomocy na forum, więc zadzwoniłem do serwisu.
Po krótkim streszczeniu mojego problemu z pro pointerem właściwie przerwanym przez serwisanta w połowie dialogu okazało się, że ta usterka mojemu rozmówcy jest znana. Pan powiedział,że występuje przy dużym nasłonecznieniu gdzie w środku może dochodzić do skraplania się wilgoci i dlatego urządzenie szwankuje. Zalecił mi odkręcić tylni dekiel, wyjąć baterie a także wyjąć podważając palcami gumową osłonę włącznika i tak zostawić na jakiś czas przewietrzając tym samym wnętrze urządzenia. Powyższa czynność w większości przypadków ponoć pomaga:) No ale zobaczymy:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information