P.D81 Napisano 9 Sierpień 2015 Napisano 9 Sierpień 2015 Witam.Od marca zeszłego roku ułatwiam sobie poszukiwania za pomocą pro pointera. W trakcie ostatniego pobytu nad morzem zaczął mi szwankować tj w trakcie próby namierzania przedmiotu w piasku po zbliżeniu sie do metalu wydaje dzwięk co było by normalne gdyby nie fakt,że sygnał nadal sie utrzymuje po oddaleniu od przedmiotu. Często dziwnie zaczyna popierdywać" i się wzbudzać bez obecności metalu. Wczesniej wszystko było w porządku i byłem bardzo zadowolony. Problem pojawia się co jakiś czas ale częstotliwość tego negatywnego zjawiska jest coraz większa i uniemożliwia poszukiwania. Zaznaczam, ze rok temu tez szukałem na tej samej plaży i problemu nie było. Dla pewności baterie wymieniłem dwa razy. Proszę o pomoc i poradę od czego mogę zacząc za nim wyślę na gwarancje. Obawiam się ze nic nie stwierdzą bo po przyjsciu do domu i zbliżaniu do metalu zachowuję się normalne...
tfbeen Napisano 10 Sierpień 2015 Napisano 10 Sierpień 2015 Mam ten sam problem, prawdopodobnie uszkodzony jakiś przewód wewnątrz, potrząśnij urządzeniem i powinno przestać.
P.D81 Napisano 11 Sierpień 2015 Autor Napisano 11 Sierpień 2015 Witam ponownie:) Jak widać nikt z kolegów nie miał chyba podobnego problemu i nie udało mi się uzyskać pomocy na forum, więc zadzwoniłem do serwisu.Po krótkim streszczeniu mojego problemu z pro pointerem właściwie przerwanym przez serwisanta w połowie dialogu okazało się, że ta usterka mojemu rozmówcy jest znana. Pan powiedział,że występuje przy dużym nasłonecznieniu gdzie w środku może dochodzić do skraplania się wilgoci i dlatego urządzenie szwankuje. Zalecił mi odkręcić tylni dekiel, wyjąć baterie a także wyjąć podważając palcami gumową osłonę włącznika i tak zostawić na jakiś czas przewietrzając tym samym wnętrze urządzenia. Powyższa czynność w większości przypadków ponoć pomaga:) No ale zobaczymy:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.