manierka Napisano 1 Sierpień 2015 Autor Napisano 1 Sierpień 2015 Witam dostałem taki oto guzik wydawał sie gładki ale po oczyszczeniu coś wyszło proszę o identyfikację. Wymiary zachowane w najszerszym miejscu ok 22mm materiał chyba cyna lub coś w tym temacie. Jak by się przyjrzeć to mi coś śmierdzi artylerią jak by działa skrzyżowanie i granat ale pewności nie mam to moja interpretacja. Moje pytanie brzmi jaki to kraj, okres historyczny,wzór guzika i jakie formacje go używały. Z tego co wiem guzik pochodzi z mazowsza bliższej lokalizacji nie znam pozdr.
manierka Napisano 1 Sierpień 2015 Autor Napisano 1 Sierpień 2015 Hmmmm odświeżone bo temat mnie ciekawi może ktoś pomoże pozdr.
G1ml1 Napisano 2 Sierpień 2015 Napisano 2 Sierpień 2015 Warszawskihttp://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/5612
manierka Napisano 3 Sierpień 2015 Autor Napisano 3 Sierpień 2015 trudno powiedzieć czy to może być stan za dużo nie daje do oceny dzięki za pomoc pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.