Mcsudi Napisano 8 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2015 Witam,Będę wdzięczny za pomoc w rozszyfrowaniu dzisiejszego znaleziska. Początkowo myślałem, że to guziki, ze względu na otwory w jednym z nich, ale moim zdaniem są stanowczo za ciężkie. Na jednej z monet" widnieje napis, którego niestety nie mogłem rozszyfrować, ponieważ stan jest nie najlepszy...Z góry dziękuję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello22 Napisano 11 Lipiec 2015 Share Napisano 11 Lipiec 2015 Pierwszy od lewej i środkowy przedmiot to obciążnik ubraniowy.Trzeci przedmiot mógł mieć podobne zastosowanie.Przydały by się zdjęcia po lekkim oczyszczeniu i zdjęcie drugiej strony.Pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mcsudi Napisano 12 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2015 Oczyscilem jeden z nich i poza błyskiem metalu nic sie nie pojawiło nowego. Zdjęcia wrzucę jutro. Jeżeli to faktycznie te obciążnik to jaki może byc ich wiek oraz jakie miały zastosowanie ponieważ nie spotkałem się jeszcze z takowymi przedmiotami.Pozdrawiam Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mcsudi Napisano 12 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2015 Zamieszczam zdjęcie po lekkim oczyszczeniu. Mam nadzieję, że choć trochę to coś rozjaśni ;)Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.