Rogal22 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Witam, co sądzicie o tym medalu, kopia czy oryginał? Nie posiadam więcej zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal22 Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Miałem dwa Z Niemiec znajomy kolekcjoner przywiózł,miały sygnowane kółeczka.Może kojarzysz czy coś było?Jak dla mnie wygląda spoko.Ale są tu spece więc poczekaj na zdanie innych,lub sam coś jeszcze posprawdzaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal22 Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Kółeczko było najprawdopodobniej puste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Może to nie była reguła,jak podejrzewam to nie twoje gdysz nie posiadasz go, tylko fotki.Więc jak możesz zapytaj właściciela czy są sygnowane kółeczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Poczytałem trochę na ich temat i raczej wszystkie były sygnowane.Wrzucam ci przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal22 Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Mogę już potwierdzić, że kółeczko jest puste. Przepraszam za dodanie wątku do złego działu. Mówiąc szczerze zapomniałem o dziale dla medali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Tu możesz jeszcze sobie porównać.http://myvimu.com/exhibit/11336317-medal-za-kampanie-zimowa-na-wschodzie-1941-1942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal22 Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Porównałem już do wielu innych medali i wygląda identycznie, ale to niesygnowane kółko się nie zgadza. Na jednym z forum przeczytałem o właśnie takiej wersji z niesygnowanym kółeczkiem ,nie zgadza się tylko jedno, że litera N w wyrazie Osten nie jest krzywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Zobacz tu http://odkrywca.pl/3-niemieckie-odznaczenia,686702.html medal winterschlacht im osten został uznany na kopie więc i chyba ten też bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal22 Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Jakimś cudem sygnowanie na kółeczku zostało pominięte! Jest to liczba 65 co wskazywałoby na producenta Klein & Quenzer A.G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 No widzisz,dziwio mnie że nie ma sygnowania bo wygląda spoko.A własciciel pewnie nie widział bo to małe sygnaturki są albo tak mu sie chciało;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal22 Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Tak, więc medal najprawdopodobniej oryginalny. Bardzo dziękuję za pomoc, w szczególności tobie Ułan23 :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Nie ma za co cieszę się ze mogłem,pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 1 Lipiec 2015 Share Napisano 1 Lipiec 2015 coś nie gra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 1 Lipiec 2015 Share Napisano 1 Lipiec 2015 Ale co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 2 Lipiec 2015 Share Napisano 2 Lipiec 2015 takie jakieś duże szeryfy w literkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ułan23 Napisano 2 Lipiec 2015 Share Napisano 2 Lipiec 2015 Jest spoko popatrz http://mediterraneanwar.com/node/669 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 2 Lipiec 2015 Share Napisano 2 Lipiec 2015 litery T i E, jagódki, kształt niektórych liści i pierza wrony - inne w porównywanych - może to wina fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.