sm500 Napisano 27 Czerwiec 2015 Autor Napisano 27 Czerwiec 2015 Leży u mnie na strychu obraz jak dobrze odczytałem podpis ,,H.Galle,, ale nie mogę nic znaleźć o tym malarzu ? czy ktoś orientuje się co to za malarz i z jakiego okresu pochodzi obraz ?
Bolex Napisano 27 Czerwiec 2015 Napisano 27 Czerwiec 2015 moze byc jak z milionami dziel sztuki, autor nieznany , pobrobowalbym z strelaniem imion na oslep, henry itd to chyba tyle jesli chodzi o google , ja tak doszukalem sie francuskiego malarza
soprano_op Napisano 27 Czerwiec 2015 Napisano 27 Czerwiec 2015 Witam!identyfikacja obrazów to moja taka mała pasja,więc postaram się pomóc.Po pierwsze przygotuj aparat,drugie na talerzyku trochę mleka,wacik bądź miękka szmatka,namocz ją w tym mleku,odciśnij,przetrzyj kilka razy delikatnie w miejscu sygnatury,kolejno rób zdjęcie zanim wyschnie,nie en face ale pod kątem z większej odległości,ale z zoomem.Wstaw na forum,a ja spróbuję ci ją rozszyfrować.Obraz jest ciekawy,niestandardowy,nawet jeżeli nie wyszedł z pracowni mistrza.Do dzieła,postaram się pomóc.Pozdrawiam!
Pytanie
sm500
Leży u mnie na strychu obraz jak dobrze odczytałem podpis ,,H.Galle,, ale nie mogę nic znaleźć o tym malarzu ? czy ktoś orientuje się co to za malarz i z jakiego okresu pochodzi obraz ?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.