Joorkan Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Napisano 21 Czerwiec 2015 Witam,proszę o id tej figurki jeźdźca na koniu. Podejrzewam, że przełom XIX/XX wieku, bo znalazłem go obok 1 pfenniga z 1898 roku. Da się coś bliżej powiedzieć na jego temat?Pozdrawiam!
Szaman9 Napisano 22 Czerwiec 2015 Napisano 22 Czerwiec 2015 wydaje mi się , że podobna figurka , niestety , ja nie wiem z kiedy , ponawiam , może ktoś rozkwini uzbrojenie tego jeźdźca , będzie coś wiadomo wtedy może : http://odkrywca.pl/figurka-z-olowiu,743693.html#743693
Szaman9 Napisano 22 Czerwiec 2015 Napisano 22 Czerwiec 2015 pewne szczegóły by się zgadzały , więc może z tych samych czasów - to coś przy prawej nodze , lejce , kształt siodełka , czerwony kolor w obwodzie , z tej samej strony szabelka , siodło chyba też w kolorze niebieskim , chyba trochę inne laczki ma na nogach ? no i ołów zapewne . pozdrawiam .
Joorkan Napisano 22 Czerwiec 2015 Autor Napisano 22 Czerwiec 2015 Tak, moja też jest z ołowiu. Wygląda na to, że to ta sama figurka.
Szaman9 Napisano 22 Czerwiec 2015 Napisano 22 Czerwiec 2015 bardzo podobna czasowo twoja , ale nie ta sama chyba . Tu ze szperania po forum , nic więcej się nie dowiedziałem niestety jednak : A swoją drogą dokładnych ram czasowych nikt Ci nie poda--wyroby cynowe znane są od wczesnego średniowiecza do dzisiaj.Ołów to zdecydowanie starsza bajka..." i ....a raczej cynowych były wytwarzane masowo w latch 20 i 30 , a formy produkowane są do dziś. "
Joorkan Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Napisano 21 Czerwiec 2015 Witam,proszę o id tej figurki jeźdźca na koniu. Podejrzewam, że przełom XIX/XX wieku, bo znalazłem go obok 1 pfenniga z 1898 roku. Da się coś bliżej powiedzieć na jego temat?Pozdrawiam!
Pytanie
Joorkan
Witam,
proszę o id tej figurki jeźdźca na koniu. Podejrzewam, że przełom XIX/XX wieku, bo znalazłem go obok 1 pfenniga z 1898 roku. Da się coś bliżej powiedzieć na jego temat?
Pozdrawiam!
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.