aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Proszę o identyfikację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 znalezione na polu bitwy - I wojna. jakiś pomysł co to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 oraz z tej samej miejscówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 20 Czerwiec 2015 Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Drugi przedmiot to kawałek szyldu od zamka w meblu lub drzwiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotooka Napisano 20 Czerwiec 2015 Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Literka z pagonu carskiego żołnierza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Czyli ta blaszka to jakaś straszna kicha :( a ta literka z pagonu carskiego coś oznacza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekoli Napisano 20 Czerwiec 2015 Share Napisano 20 Czerwiec 2015 guzik wz 28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 A możesz kolego podać linka do tego guzika bo jakoś mi nie pasuje ten wzór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 wydaje mi się ze to ten:http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/3681 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Co do literki to chyba nie carska bo nie ma takiego znaku w ich alfabecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekoli Napisano 20 Czerwiec 2015 Share Napisano 20 Czerwiec 2015 http://myvimu.com/exhibit/54646843-polski-guzik-wz-28-maly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Przecież to zupełnie inny guzik, ten mój ma 23-24 mm średnicy oraz inny tył. Orzeł ma inne skrzydła :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekoli Napisano 20 Czerwiec 2015 Share Napisano 20 Czerwiec 2015 to nie jest gra w ciemno, wymiary podałeś teraz, a ja celowo dałem tego małego guzika by zwrócić uwagę na wymiary, resztę sobie znajdź sam- tyle ile jest wzorów, to tyle kombinacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 20 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2015 jak bym znalazł to bym nie pytał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotooka Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Nie chcę pisać herezji,ale takie literki nosili na kołnierzach pruscy wojacy też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotooka Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Na terenach walk wszystko jest przemieszane.Trudno jest czasami określić co i do jakiej narodowosci lub formacji należy.Jedni twierdzą że carskie inni że pruskie.Z tego co widziałem na zdj to bardziej to drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2015 nieco lepsze zdjęcie guzika po moczeniu w oliwce 15h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Czy możliwe że ta literka jest austro-węgierska ? Teren na którym była znaleziona to linie natarcia wojsk austro-węgierskich na wojska rosyjskie. Na tej samej głębokości została znaleziona ta niby blaszka meblowa w odległości ok 2 metrów od literki a teren to nieużytki raczej nie uprawiana ziemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotooka Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 kliknij sobie literka z pagonu. Na odkrywcy jest całe litanie o tym.Lenistwo i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2015 A przeglądałeś ten temat ? coś wnosi ? Chciałeś pomóc ale na razie same strzały w płot za to obrażać potrafisz. Nie czekam na zgadywanki które jeszcze bardziej mieszają w identyfikacji, zgadywać sam potrafię i może kiedyś trafię. Czekam na konkretne podpowiedzi za które z góry serdecznie dziękuje. Myślisz że zanim wstawiłem zdjęcia i napisałem posta nie próbowałem znaleźć sam odpowiedzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeaa Napisano 22 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2015 http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/3682To na 100% ten guzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.