Skocz do zawartości

Nel do xterry

sza.man

Rekomendowane odpowiedzi

Interesują mnie opinie użytkowników, na temat cewek tornado i storm.
Jak wygląda temat namierzania w przypadku w/w.
I ogólnie jak to się ma do oryginalnych cewek minelabowskich, bo te znam.
Konkluzja: czy storm może służyć za cewką podstawową?

Miałem Tornado w Terrce 705. Zasięg większy całkiem sporo ale wg mnie nie jest to dobra cewka WAGOWO do tego sprzetu :)

U mnie reka wysiada po 2h chodzenia z Tornadem, namierzanie tragiczne bez pointera w drugiej ręce. Pewnie znajdą sie tacy co powiedzą że chodzę 10h z Tornadem i nie czują zmęczenia ale nie wyobrażam sobie ile muszą mieć w bicepsie... ;)

Storm to już w ogole katorga wagowa ;)

• 5 months later...
Jestem po kilku długich wyjściach z tornadem.
Wrażenia.
Nie odczułem wzrostu zasięgu na drobnicę.Jest większe pole pokrycia terenu, więc fantów statystycznie więcej.
Jeśli chodzi o namierzanie, to jest znacznie lepiej, niż w standardowej dd.Nie wiem z czego to wynika, ale po kilkugodzinnym osłuchaniu nie ma problemu.
Co do ergonomii, też uważam, że jest wygodniej niż z fabrycznym dd.Nie chce mi się sprawdzać obiektywnej wagi, być może sekret tkwi w mocowaniu do sztycy na środku, zamiast na obrzeżu, jak w oryginale.I przez to powstaje mniejsza dźwignia.Nie wnikam.Jak dla mnie kilka godzin można machać bez większych problemów.
Na zaśmieconym terenie, z racji swoich rozmiarów, cewka łapie kilka sygnałów jednocześnie i głupieje, ale to oczywiste chyba.
Fabrycznego koncentryka mam w zapasie, ale w praktyce nie używam.Nel robi za cewkę podstawową i daje fajnie radę.
Ogólnie jestem zadowolony, choć nie wiem czy to zadowolenie jest warte ceny, którą woła dystrybutor Nela.Rzecz względna i dyskusyjna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie