Pyndzel Napisano 14 Maj 2015 Autor Share Napisano 14 Maj 2015 Witam Mam wykrywacz x-terra 305 ,jestem zainteresowany Garrett AT PRO - czy jest sens zmieniać na droższy ???Jaka jest niewielka różnica co do głębokości ??? Pomoże ktoś ??? A może z serii x-terra coś nowszego ,może ktoś poleci ???Interesuje mnie sprzęt jak najbardziej na lasy ,militaria ,drobne monety też ,ale jak wiadomo w lasach pełno śmmieci i żeby nie był za dokładny bo będzie dużo fałszywych sygnałów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAT_MIH Napisano 15 Maj 2015 Share Napisano 15 Maj 2015 Droższy jest, bo dolar zdrożał :) Nie ma sensu, Tereskę sprzedasz za 1600 zł dołożysz dużo, a wyniki będą podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motokrys10 Napisano 15 Maj 2015 Share Napisano 15 Maj 2015 305 akurat jest najsłabsza z rodziny xterrek dużo mniejszy zasięg od np 705 na pewno odczujesz różnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyndzel Napisano 17 Maj 2015 Autor Share Napisano 17 Maj 2015 Czyli wychodząc z założenia że 705 a AT PRO mają nie wielką różnicę w cenie 2500/2900 to x-terra lepiej by sobie radziła jeżeli chodzi o głębokość ,militarkę i ewentualnie drobnicę ???Ja mam budżet 3tyś i chciałbym na kolejne 7 lat coś wybrać sensownego.A między 705 a SE profesional jest duża różnica między głębokością poszukiwań ???Powiem ze Ja z mojej 305 jestem zadowolony ,ale teraz chciałbym coś podobnego tylko głębszego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motokrys10 Napisano 17 Maj 2015 Share Napisano 17 Maj 2015 No to 705 na pewno !!! Cię ucieszy z zasięgu i paru ciekawych funkcji dodatkowych wielu ludzi przesiada się z safari czy expolorera na terre bo szybciej pracuje ogólnie to bardzo przyzwoity sprzecik potrafi mile zaskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyndzel Napisano 21 Maj 2015 Autor Share Napisano 21 Maj 2015 Dzieki motokrys " a nie oriętujesz się jaka cewka bedzie w tym przypadku najlepsza do 705 ??? Dość pochlebne opinie ma ten wykrywacz i polecają.A czy nel tornado 18,75kHz się sprawdzi ??? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motokrys10 Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Z cewkami Nela jest trochę loteria jak trafisz tak masz ja akurat mam 18,75 jest OK choć zauważyłem że złoto widzi doskonale a z kolei miedziaki sreberka słabiej na militaria nie polecam tej częstotliwości za dużo sygnałów zalecana jest 3khz, a kompromis to oryginalne koncentryk 7,5khz lub DD 7,5khz bardzo dobre na monetki i w militarce tez się sprawdzą. Po paru latach z różnymi wykrywkami stwierdziłem że zasięgi wykrywaczy w przedziale cen od 2000 do 5000 są bardzo podobne liczy się separacja metali i łatwość obsługi Xterra 705 to sprawdzony nie zawodny sprzęt Garret At Pro również. Choć nie boje się stwierdzić że X TERRA 705 wygrywa bardziej wszechstronna na lądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyndzel Napisano 22 Maj 2015 Autor Share Napisano 22 Maj 2015 Dokładnie to chciałem sie dowiedzieć od doświadczonego towarzysza <spoko>... porównanie mam jak na tacy ...najarałem się bardziej na 705 i to będzie mój cel ... Jak sprzęcior się sprawdzi to masz u mnie dobrą flachę...pozdrawiamPS: Oczywiście dam znać jak będzie sobie radził...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raiven Napisano 22 Maj 2015 Share Napisano 22 Maj 2015 Pyndzel, popieram przedmówce - bierz 705, koniecznie z DD 18.75, ew 7.5 Miałem oba, Terrka w mojej ocenie bije AT Pro chociaż pewnie znajdą sie inni którzy sie nie zgodzą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.