SOPEL__ Napisano 12 Maj 2015 Autor Napisano 12 Maj 2015 Witam.Wydaje mi się, że jest to wisiorek lub jakaś część biżuterii. Czy ktoś się orientuje co to może być dokładnie i z jakiego okresu pochodzi?Pozdraiwma
amkk Napisano 13 Maj 2015 Napisano 13 Maj 2015 Witam,Możliwe, że średniowiecze. Prawdopodobnie wisior z końskiej uprzęży. Przynajmniej ja tak obstawiam.Pozdr
SOPEL__ Napisano 12 Maj 2015 Autor Napisano 12 Maj 2015 Witam.Wydaje mi się, że jest to wisiorek lub jakaś część biżuterii. Czy ktoś się orientuje co to może być dokładnie i z jakiego okresu pochodzi?Pozdraiwma
Weles Napisano 13 Maj 2015 Napisano 13 Maj 2015 A wymiary to to ma?Wygląda na jakiś medalik..a do średniowiecza to mu chyba daleko..
darekoli Napisano 13 Maj 2015 Napisano 13 Maj 2015 oczywiście że jest to medalik, któryś ze świętych na osiołku, medalik dla podróżnych - coś w tym stylu.
Pytanie
SOPEL__
Witam.
Wydaje mi się, że jest to wisiorek lub jakaś część biżuterii. Czy ktoś się orientuje co to może być dokładnie i z jakiego okresu pochodzi?
Pozdraiwma
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.