batoni Napisano 10 Maj 2015 Autor Napisano 10 Maj 2015 Witam!Prosze o identyfikację przedmiotu. Mi nic do głowy nie przychodzi, co by to mogło być i do czego służyć.Z góry dzięki za pomoc!Pozdrawiam!batoni
Laiso Napisano 10 Maj 2015 Napisano 10 Maj 2015 WitamPierwsze luźne skojarzenie - klucz do starego zegara.w tej zagniecionej tulejce mógł być kwadrat?Pozdrawiam
batoni Napisano 10 Maj 2015 Autor Napisano 10 Maj 2015 Mógł być. Dizęki za pomoc! Na inym forum właśnie przed chwilą też dowiedziałem się, że to klucz do starego zegara lub pozywywki.Pozdrawiam!batoni
Laiso Napisano 10 Maj 2015 Napisano 10 Maj 2015 Witam Co prawda na necie nie znalazłem podobnego ale skłaniałbym się bardziej ku zegarowi ponieważ w pozytywkach tylko nakręcasz mechanizm a w tym przedmiocie są dwa klucze jeden np do nakręcenia mechanizmu drugi np do ustawiania wskazówek Ale i tak to tylko moje przypuszczenia to nie moja dziedzina:)Pozdrawiam
batoni Napisano 10 Maj 2015 Autor Napisano 10 Maj 2015 Dzięki Laiso! Masz rację, to kluczyk do zegara. Też nie moja dziedzina ale dowiedziałem się, że to kluczyk od kolekcjonera z innego forum. Wydatował go na XIX a może i XVIII wiek.Pozdrawiam!batoni
Pytanie
batoni
Witam!
Prosze o identyfikację przedmiotu. Mi nic do głowy nie przychodzi, co by to mogło być i do czego służyć.
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!
batoni
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.