tominml Napisano 5 Maj 2015 Autor Napisano 5 Maj 2015 Witam, podczas majówki na spacerze mój wujek znalazł monetkę, jak się okazało miał farta..3 kopiejki 1857 to bardzo rzadki rocznik...podobno ciotka krzyczała żeby nie schylał się po śmieci:) Stan taki sobie ale zawsze to rzadkość. Mam ją teraz u siebie żeby ją podczyścić.Myślicie, że nie zaszkodzę jej za bardzo perhydrolem? a może jakiś inny sposób byłby mądrzejszy? Elektrolizy nie biorę pod uwagę. będę wdzięczny za pomoc i radę, pozdrawiamps. człowiek śmiga latami z piszczałką i nie może trafić podobnej monetki a tu na spacerku wyskakuje....nie ma sprawiedliwości:)
tominml Napisano 5 Maj 2015 Autor Napisano 5 Maj 2015 Ok faktycznie, proszę w takim razie o przeniesienie i przepraszam:)
manierka Napisano 5 Maj 2015 Napisano 5 Maj 2015 kiepskie foty z tego co widac jest czytelna ja bym zostawil jak jest bo mozesz znoszczyc zadnych kwaskow elektroliz szorowania itp bo straci wartosc dla powaznych osob ew wygotowac w destyloeanej wodzie z szarym mydlem to usuniesz drobne zabrudzenia tylko nie przesaadz mozesz potem oliwka nadmarowac i tyle domowym sposobem czasami lepiej nie czyscic zbytnio zeby puzniej nie plakac;)
tominml Napisano 6 Maj 2015 Autor Napisano 6 Maj 2015 racja nie bede sam nic przy niej robil i to samo polece wlascicielowi, dzieki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.