Szaman9 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 poprosiłbym fachowców , ja niestety spędziłem nad tym dużo czasu i bezowocnie , nawet nie bardzo mogę czasowo dopasowac orła , stąd ta prośba do was . pozdrawiam i obfitości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 druga strona tej monetki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 troszkę większe , może się przyda , a nóż ktoś od razu skojarzy , pozna . jeszcze raz dzięki i powodzonka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 26 Kwiecień 2015 Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Boratynka koronna - szeląg Jana Kazimierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 widzę , że tak pewnie , więc ufam , bo się kompletnie na tym nie znam akurat . dzięki śliczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 moja nieczytelna prawie , ale raczej zgadza się na 100% , np.: http://myvimu.com/exhibit/2843817-boratynka-szelag-koronny-1665 i np.: http://www.ma-shops.com/kohlross/item.php5?id=18842&lang=en# . fajnie , dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 26 Kwiecień 2015 Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Dodam tylko, że szeląg pochodzi z lat: 1663-1665 z mennicy Ujazdów. Świadczy o tym legenda otokowa znajdująca się na rewersie: SOLID REG (Ślepowron) POLO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2015 niesamowite , dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.