karol123 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Witam, na pierwszym guziku polskim jest orzeł bez korony, na odwrocie guzika jest napisane Jednostajny alpacca, S F W. znalazłem że jest to wzór 1928. Drugi guzik ma napisane Galon.... 1/4 FL. Jaki okres jest tego guzika, kto je nosił ( 1 i 2 guzik ) czy to oryginały czy kopie. Dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol123 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 zdj.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol123 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 zdj.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol123 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 zdj.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 26 Kwiecień 2015 Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Drugi - stylizowany na monetę, produkowane sporadycznie od końca XIX wieku w różnym celu, przeznaczenie cywilnePierwszy - sądząc po sygnaturze, chyba przedwojenny, na pewno polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol123 Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Ale oryginały czy repliki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 27 Kwiecień 2015 Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Drugi - stylizowany na monetę, produkowane sporadycznie od końca XIX wieku" ?Drugi to guzik współczesny-pasmanteria. Pierwszy oryginalny, drugi także ale tylko w swoim rodzaju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 28 Kwiecień 2015 Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Odyn, zauważ, że wskazałem od kiedy produkowane są tego typu guziki. To, że napisałem od kiedy, nie oznacza, że nie produkuje się ich teraz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.