Rafi94 Napisano 31 Marzec 2015 Autor Napisano 31 Marzec 2015 Witam :)Właśnie wpadła mi fucha polegająca na odnalezieniu ukrytego w ziemi zaworu. Zawór znajduje się na głębokości metra, zadanie jest o tyle utrudnione, że w ziemi znajdują się gwoździe oraz liczne pierdółki(stalowe). Pierwsza próba skończyła się na znalezieniu wiadra gwoździ. Wykrywacz Armand Dominator 2. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, najlepiej takiej łopatologicznej ;).
woytas Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Szukałem kiedyś zasuwy w podobnym śmietnisku, dodatkowo przy płocie z siatki - porażka. Wiesz jaki przebieg ma rura? Może odejdź dalej, będzie czyściej i po nitce do kłębka.
madmax78 Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Jeżeli teren mocno zaśmiecony, to nawet głęboki impulsowiec z dyskryminacją wielkościową może nie pomóc i będziesz musiał najpierw oczyścić teren.
Rafi94 Napisano 31 Marzec 2015 Autor Napisano 31 Marzec 2015 Co do przebiegu rury to raczej nic nie da bo rura plastikowa ;) (Jakby było mało problemów). Więc interesuje nas sam zawór. Pokombinuję z ustawieniami i dyskryminacją, coś może się uda zrobić. Dzięki za rady i zainteresowanie, pozdrawiam ;).
krecisko_NW Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Znajdź żelastwo podobnej wagi i gabarytów co szukany zawór, zakop je mniej więcej na metrze (jakaś żwirownia, wykop, skarpa żeby sobie życie ułatwić) i słuchaj co wykrywacz gada.Będzie łatwiej na prawdziwym celu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.