szpagat Napisano 28 Marzec 2015 Autor Share Napisano 28 Marzec 2015 Witam, proszę doświadczonych kolegów - użytkowników wymienionych wykrywaczy o opinie w sprawie:czy tryb boost w T2 SE zrównowazy w zasięgach Prospecting MXT,przykład: dokładne przeszukanie terenu w celu odnalezia głebiej zalegajacych przedmiotów ( np. pozostała częśc monet z sakwy) itp. dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAX2010 Napisano 31 Marzec 2015 Share Napisano 31 Marzec 2015 Boost w t2se na pewno jest czulszy i głębszy od trybów np 2+ ale i bardziej podatny na dodatkowe sygnały zewnętrzne przy wyżyłowaniu sens powyżej 80, na terenie czesanym kilkakrotnie przez ostatnie dni doszło 30% fantów więcej ana innej miejscówce nic, codo porównania obu piszczałek to przydałyby się jakieś testy w glebie nie w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeMeX Napisano 31 Marzec 2015 Share Napisano 31 Marzec 2015 Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem T2.Dużo wcześniej miałem MXt,oba bardzo proste w obsłudze i skuteczne w terenie.Propunuje w T2,czułość 99, dyskryminacje 0,BP i będzie po sprawie.Piszę to z własnego doświadczenia i da się wytrzymać z przełożeniem na efekty:).Zakładamy,że miejsce urodzajne w fanty.Na codzien chodzę na czułośći 99,dyskryminacji 10 i BP w ciężkim terenie schodzę na 2+.Prospecting w Mxt nie przypadł mi do gustu i chodziłem na Realic i wyżyłowanych ustawianiech.W załączniku zdjęcie obecnie posiadanego zestawu T2.Przypadły mi do gustu snajperki co widać na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 1 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Dziekuje, rozumiem że T2 SE nie ustępuje w zasiegach MXT,a jedynie w kulturze pracy przez wysoką czułość i stąd zakłócenia, z doświadczenia wiem, że na słuchawkach po krótkim oswojeniu ze sprzetem, dość szybko mozna wyeliminować fałszywe sygnały.Mam jeszcze pytanie : - jak bardzo nalezy zejść z czułości w silnie zmineralizowanym terenie aby zachowac stabilność pracy i obre zsiegi? czy jest ID kamieni/anomali magnetycznych (hot rock jak w MXT)?- czy warto wziąść wersje T2 SE - czego braukje ci w T2 a miał to MXT (praca, tryb)Miałem kiedys MXT i łamię sie teraz pomiedzy MXT a T2, na pewno na korzysc T2 przemawia ergonomia,i nowsza konstrukcja, zasięgi chyba tez lepsze...cięzki wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeMeX Napisano 1 Kwiecień 2015 Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Proszę bardzo.Staram się nie schodzić z czułości 99 w ostateczności przechodzę z BP na 2+.Czułość i minimalna dyskryminacja to podstawa,moje zdanie:).Fakt T2SE jest delitatniejszy od pancerniaki MXT.Mój Mxt pracował w Bardzo cięzkich warunkach(deszcz,błoto,częstę uderzenia i upadki itp),ale nigdy nie miałem problemów tech.Jak T2 to tylko SE sam T2 jest bez BP i CL.Z tego co słyszałem serwis pogwrancyjny teknetiksa w kraju jest bez problemów.W MXt barakowało mi zapasu czułości:D,i troszkę za cięzki przy cewce 12 Spider w porównaniu do T2.Na sam koniec T2SE to szybka i dynamiczna maszyna.Jak jesteś z Dolnego Śląska to zapraszam w teren na test T2+.Tyczy się to też do innych Odkrywców.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeMeX Napisano 1 Kwiecień 2015 Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Najważniejsza wspónla zaleta MXT i T2,bardzo prosta obsługa!.Skupiam się na poszukiwaniach, a nie bez przerwy zmieniam ustawienia jak to jest w whitesie DFX:D i innych wynalazkach.Ale jak ktoś się nudzi w terenie i lubi bajerki to dlaczego nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 1 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Wyznaję taka sama zasada idei poszukiwań. Obecnie chodze z XP GMP więc, chodzenie z 0 dyskryminacja nie jest mi obce, jednak czasami brakuje VID. Jestem z Kotliny Kłodzkiej i z checia zobacze T2 w realu. Dzieki za pomocne porównanie,które ugruntowało moja decyzje. 3maj sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coin1980 Napisano 4 Kwiecień 2015 Share Napisano 4 Kwiecień 2015 T2 jest nowszy niż MXT więc na pewno jest detektorem ulepszonym. Mam jeden i drugi. I są dobre.P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senemedar Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 MeMex wysłałem kilka dni temu wiadomość na priv, odezwij się proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeMeX Napisano 10 Kwiecień 2015 Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Mam problem z logowaniem,proszę na krzysztof27u@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakuzo76 Napisano 10 Kwiecień 2016 Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Witam pisze do użytkowników teknetics t2Urwały mi się dwa przewódy od wtyczki sondy czuje ktoś może mi pomóc podesłać foto jak idą przewodyvwtyczka na 5 pinow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.