GTR34 Napisano 28 Marzec 2015 Autor Share Napisano 28 Marzec 2015 Witam mam problem z identyfikacja tej monety. Srednica 9-11mm material wyglada na miedz. Z jednej strony widac jak by skrzydlo orla. Z drugiej strony zas jakby litera M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 28 Marzec 2015 Autor Share Napisano 28 Marzec 2015 fot.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 28 Marzec 2015 Autor Share Napisano 28 Marzec 2015 fot.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 28 Marzec 2015 Share Napisano 28 Marzec 2015 Pewnie to miał być jakiś denar jagiellonski, ale nie wyszedl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORALES Napisano 31 Marzec 2015 Share Napisano 31 Marzec 2015 Mi trochę przypomina Celtycką.http://akor.republika.pl/m_celtyckie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 31 Marzec 2015 Share Napisano 31 Marzec 2015 Zdecydowanie falsyfikat denara jagiellońskiego. Materiał to miedź. Nie doszukiwałbym się monety celtyckiej, bo Celtowie nie robili monet z miedzi (tylko i wyłącznie: złoto, srebro lub elektron). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 3 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Dziekuje Wam bardzo rozwialiscie moje watpliwosci.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.