buteks102 Posted March 27, 2015 Author Share Posted March 27, 2015 Witam, najpierw się przywitam bo to mój pierwszy post na tym forum. Nazywam się Wojtek i postanowiłem chodzić z wykrywaczem metalu. A teraz przejdę do rzeczy: Złożyłem sobie wykrywacz metali Jabel J267. link: http://www.jabel.com.pl/files/instrukcje/J-267.pdf Polutowałem sobie wszystko ładnie, od razu dodałem precyzer, regulację głośności. Ustawiłem jak każą w instrukcji. Zasilanie 12V z akumulatorka żelowego. Cewka 25 zwojów DNE 0,7MM na 24,5cm średnicy Dioda miga, wykrywacz piszczy w połowie nastawienia potencjometru. Ale w ogóle nie reaguje na nic w obrębie cewki. Nawet na czołg". Co mogło pójść nie tak? Od czego zacząć szukanie usterki? Z góry dzięki za odpowiedź.Jeżeli pomyliłem działy czy coś to proszę o przeniesienie, czy coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gslawek74 Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Witam,sprawdził bym na początek jeszcze raz poprawność wlutowanych elementów,porównaj z zdjęciami zmontowanych jabli w necie.W początkowej fazie proponowałbym uruchomić układ w pierwotnej wersji,a pózniej dodać uning" Zamieścić możesz zdjęcie płytki z elementami -zobaczymy.Sprawdz pocztę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.