buteks102 Napisano 27 Marzec 2015 Autor Napisano 27 Marzec 2015 Witam, najpierw się przywitam bo to mój pierwszy post na tym forum. Nazywam się Wojtek i postanowiłem chodzić z wykrywaczem metalu. A teraz przejdę do rzeczy: Złożyłem sobie wykrywacz metali Jabel J267. link: http://www.jabel.com.pl/files/instrukcje/J-267.pdf Polutowałem sobie wszystko ładnie, od razu dodałem precyzer, regulację głośności. Ustawiłem jak każą w instrukcji. Zasilanie 12V z akumulatorka żelowego. Cewka 25 zwojów DNE 0,7MM na 24,5cm średnicy Dioda miga, wykrywacz piszczy w połowie nastawienia potencjometru. Ale w ogóle nie reaguje na nic w obrębie cewki. Nawet na czołg". Co mogło pójść nie tak? Od czego zacząć szukanie usterki? Z góry dzięki za odpowiedź.Jeżeli pomyliłem działy czy coś to proszę o przeniesienie, czy coś.
gslawek74 Napisano 28 Marzec 2015 Napisano 28 Marzec 2015 Witam,sprawdził bym na początek jeszcze raz poprawność wlutowanych elementów,porównaj z zdjęciami zmontowanych jabli w necie.W początkowej fazie proponowałbym uruchomić układ w pierwotnej wersji,a pózniej dodać uning" Zamieścić możesz zdjęcie płytki z elementami -zobaczymy.Sprawdz pocztę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.