Skocz do zawartości

Golden Mask 4 SŁUCHAWKI -problem.

foni1969

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Golden Mask 4 Pro WD.
Trzy wykrywacze G.M. ,cztery sztuki słuchawek bezprzewodowych [WS101 Ws103].
Problem polega na:
-Częste wyłączanie się bez wyraźnego powodu.
-Zanikanie dźwięku [dioda dalej się świeci] przy zbliżaniu do puszki elektroniki ożywają,przy oddalaniu ...
Podobne problemy przy każdej sztuce.
Przy czym detektory działają bez słuchawek jak należy.

Czy koledzy mają podobne problemy?
A możne ktoś wie co się dzieje ?

Pozdrawiam.
Roman.

Napisano
U mnie było podobnie ze słuchawkami ( wymiana baterii na nowe, założenie aku i dalej to samo) To nie jedyny problem z tymi sprzętami...są niesamowicie wrażliwe na jakiekolwiek nawet minimalne zakłócenia - odrazu zaczynają szaleć...
tam gdzie z innym sprzętem dało się chodzić , z tym już nie... poszedł w świat po paru takich umerach" .
Napisano
O jakich zakłóceniach piszesz.
Chodzi Ci o słuchawki ,czy detektor?
Pytam o to pierwsze,bo detektor jest bardzo dobry.
Działa też stabilnie tak jak powinien.
Nie jest podatny na żadne zakłócenia,chyba,że ze strony innych wykrywaczy ale to jest standard...
Napisano
Egz. wykrywacza który miałem wariował w miejscach gdzie z innymi sprzętami można było pracować normalnie. Strojenie, nawet kilkukrotne nie pomagało. Z reguły chodzę sam, więc nie mogło być mowy o zakłóceniach od innego detektora.
Co do słuchawek bezprzewodowych miałem tak samo jak Ty - też samoczynnie się wyłączały podczas pracy.
Napisano
Musiałeś mieć uszkodzony wykrywacz ,bo mamy tu trzy sztuki i każdy działa bardzo stabilnie.
Bardzo jestem nawet zdziwiony ,bo przy braku automatyki myślałem ,że będą kłopoty.
Wczoraj spędziłem sporo czasu w miejscu oddalonym jakieś 40 metrów od trakcji elektrycznej i nie był na nią wrażliwy .
Minelab już tu mi szalał i musiałem zchodzić z czułości.

Tylko te słuchawki...
Chodziłem na nie markowych akumulatorkach,wiec kupiłem markowe baterię za prawie dwie dychy.
Nie zanikał sygnał na nich a jedynie mniej więcej co godzinę się wyłączały.
To jeszcze przeboleje ,bo jednym ruchem je włączam.
Gorzej jak zanika sygnał i nic nie można zrobić.
Zobaczę jeszcze jak na tych dobrych bateriach będzie działały...
Napisano
Mój egzemplarz GM4 Pro WD 8-18kHz też jest stabilny - może zasługą są nowe cewki spider - starsze cewki podobno miały tendencje do wzbudzania się. Słuchawek bezprzewodowych nie używam, bo w mojej ocenie ich dźwięk jest rozmyty. Chodzę na słuchawkach panasonic`a - jakość nieporównywalnie lepsza. GM jest niesamowicie czuły na drobnicę - czasami nawet krecik ma problemy z namierzeniem drobinek metalu. Fajny szybki, prosty i skuteczny wykrywacz. Ciekawa alternatywa na naszym rynku.
Napisano
Tak jak kolega wyżej pisał łapie strasznie zakłócenia nawet daleko w lesie a chodzenie blisko miast jest wręcz nie możliwe mój już prawie miesiąc na reklamacji,nie jest to odosobniony problem bo już kilku użytkowników to potwierdziło i sprzętu nie mają ja wybrałem drogę reklamacji zobaczymy jaki będzie efekt.
Napisano
To nie czułość ani ustawienia.pracował np 30 min spokojnie i za chwile zaczynał nadawać jak katarynka,tak ze 20 min i nagle zakłócenia się urywały i cisza,gwarancja jest 5 lat ale co z tego jak u nas nie ma serwisu z prawdziwego zdarzenia,obecny sprzedawca już prawie miesiąc trzyma sprzęt a konkretów żadnych.
Napisano
Co racja to racja.
Jak dzwonisz to nic nie wiedzą.
Zwłaszcza ten główny sprzedawca -Piotrek.
Chyba w ogóle nie ma pojęcia na temat tego co sprzedaje.
A jak już się wypłaczesz to powiada,że napisze do TWÓRCY" detektora [może raczy odpisać}.
Teraz zastanawiam się skoro to takie wadliwe to co będzie z 5-ką która jest już w sieci??.

Po zmianie akumulatorków firmy ERDOL" na markowe baterie ,słuchawki nie cichną co jakiś czas .
Wczoraj jedynie raz się wyłączyły przez cztery godziny pracy.
Jak by tak było tylko ,to by nie było problemu.
Obadamy...
Napisano
W moim przypadku po telefonicznych przepychankach" ze sprzedawcą sprzęt poszedł do Czech...tam może mają lepszy serwis...u nas porażka.Nie miałem zamiaru czekać nie wiadomo jak długo na usunięcie usterek ( jeśli wogóle zostałyby usunięte ) Nowy sezon się zaczyna , a tu sprzęt nie wiadomo kiedy przyjdzie z naprawy i czy będzie sprawny...nie miałem zamiaru czekać - sprzedałem z lekką stratą i zainwestowałem w pewniejszą" markę.
Co do słuchawek : wkładałem nówki aku Energizer i w dalszym ciągu co jakiś czas się wyłączały.
Narazie się wyleczyłem ze sprzętu made in bulgaria" .
Napisano
Jak dla mnie to sprzęt szybki,głęboki i lekki,po rozmowie z rzecznikiem UOKiK i ze sprzedawcą sprzęt ma wrócić na dniach z nową płytką elektroniki.Ja nie chce innego sprzętu na drobnice bo Gm świetnie daje rade.
Napisano
Wysyłali go do producenta ??
Daj znać...

W moim przypadku jest tak,że przestałem ufać sprzętom z automatyką.
Przypomniały mi się pierwsze moje detektory bez strojenia auto do gruntu.
Miałem bardzo dobre efekty wtedy.
GM WD nie ma nawet auto.
Grunt ręcznie tak jak i czułość.
W takiej sytuacji wiem ,że mogę wycisnąć wszystko z niego.
Miałem chyba z 5-ęć Minelabów zostałem z SE , bo dalej tyko bajery dokładali.
Kolega lata z Gold Maxxem z 13-to calową cewką.
Widzę efekty.
A dla porównania G Mask ma jeszcze lepsze rozróżnienie gwoździa przy monecie.
Wyraźniejsze rozróżnianie i dobra dyskryminacje -jeśli ktoś nie chce słuchać złomostwa.
Jest niesamowicie szybki.

Tylko jakoś zaufania nie mam co do awaryjności-tak jak czytam...
Napisano
Z tego co się w końcu dowiedziałem to wadliwa była elektronika,Czesi też to przerabiali jakiś czas temu i szybko usterkę usuwali.Ja się wkurzyłem bo sprzedawca sprzęt trzyma już prawie miesiąc i żadnych konkretów wymijające odpowiedzi.Zadzwoniłem do rzecznika praw konsumenta który kazał mi wysłać pismo o rozwiązanie umowy po reklamacji i zwrot pieniędzy są wzory na ich stronie a prawo mamy więc trzeba korzystać jeden użytkownik tez u nich kupił sprzęt i miał to samo ale cwaniaczek po cichutku sprzedał na allegro uwalony sprzęt.A więc jeszcze do nich zadzwoniłem i powiedziałem że wysyłam takie pismo i koniec ściemniania,odpowiedzieli że zaraz oddzwonią,za 30 minut miałem telefon że do pierwszego kwietnia będzie sprzęt z powrotem z nową płytką elektroniki bo cewka jest w porządku,tłumaczyli się że tak długo trwało bo czekali na te część.
  • 3 weeks later...
Napisano
No to już wszystko wiadomo.
Winą wzbudzania się Goldena był telefon.
Co jakiś czas łapał sygnał [lub był stabilny] i stąd ciężko było zlokalizować przyczynę ,ponieważ nie była systematyczna.
Dopiero daleko od cywilizacji w gęstym lesie kiedy telefon robił cuda w poszukiwaniu sygnału załapałem o co biega...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie