foni1969 Napisano 23 Marzec 2015 Autor Napisano 23 Marzec 2015 Witam.Golden Mask 4 Pro WD.Trzy wykrywacze G.M. ,cztery sztuki słuchawek bezprzewodowych [WS101 Ws103].Problem polega na:-Częste wyłączanie się bez wyraźnego powodu.-Zanikanie dźwięku [dioda dalej się świeci] przy zbliżaniu do puszki elektroniki ożywają,przy oddalaniu ...Podobne problemy przy każdej sztuce.Przy czym detektory działają bez słuchawek jak należy.Czy koledzy mają podobne problemy?A możne ktoś wie co się dzieje ?Pozdrawiam.Roman.
foni1969 Napisano 23 Marzec 2015 Autor Napisano 23 Marzec 2015 Oczywiście wyłączają się słuchawki-z nimi jest problem...
foni1969 Napisano 24 Marzec 2015 Autor Napisano 24 Marzec 2015 Czyżby nikt nie miał problemów ze słuchawkami bezprzewodowymi ...?
nunek72 Napisano 24 Marzec 2015 Napisano 24 Marzec 2015 U mnie było podobnie ze słuchawkami ( wymiana baterii na nowe, założenie aku i dalej to samo) To nie jedyny problem z tymi sprzętami...są niesamowicie wrażliwe na jakiekolwiek nawet minimalne zakłócenia - odrazu zaczynają szaleć...tam gdzie z innym sprzętem dało się chodzić , z tym już nie... poszedł w świat po paru takich umerach" .
foni1969 Napisano 24 Marzec 2015 Autor Napisano 24 Marzec 2015 O jakich zakłóceniach piszesz.Chodzi Ci o słuchawki ,czy detektor?Pytam o to pierwsze,bo detektor jest bardzo dobry.Działa też stabilnie tak jak powinien.Nie jest podatny na żadne zakłócenia,chyba,że ze strony innych wykrywaczy ale to jest standard...
nunek72 Napisano 24 Marzec 2015 Napisano 24 Marzec 2015 Egz. wykrywacza który miałem wariował w miejscach gdzie z innymi sprzętami można było pracować normalnie. Strojenie, nawet kilkukrotne nie pomagało. Z reguły chodzę sam, więc nie mogło być mowy o zakłóceniach od innego detektora. Co do słuchawek bezprzewodowych miałem tak samo jak Ty - też samoczynnie się wyłączały podczas pracy.
foni1969 Napisano 24 Marzec 2015 Autor Napisano 24 Marzec 2015 Musiałeś mieć uszkodzony wykrywacz ,bo mamy tu trzy sztuki i każdy działa bardzo stabilnie.Bardzo jestem nawet zdziwiony ,bo przy braku automatyki myślałem ,że będą kłopoty.Wczoraj spędziłem sporo czasu w miejscu oddalonym jakieś 40 metrów od trakcji elektrycznej i nie był na nią wrażliwy .Minelab już tu mi szalał i musiałem zchodzić z czułości.Tylko te słuchawki...Chodziłem na nie markowych akumulatorkach,wiec kupiłem markowe baterię za prawie dwie dychy.Nie zanikał sygnał na nich a jedynie mniej więcej co godzinę się wyłączały.To jeszcze przeboleje ,bo jednym ruchem je włączam.Gorzej jak zanika sygnał i nic nie można zrobić.Zobaczę jeszcze jak na tych dobrych bateriach będzie działały...
benekpe Napisano 24 Marzec 2015 Napisano 24 Marzec 2015 Mój egzemplarz GM4 Pro WD 8-18kHz też jest stabilny - może zasługą są nowe cewki spider - starsze cewki podobno miały tendencje do wzbudzania się. Słuchawek bezprzewodowych nie używam, bo w mojej ocenie ich dźwięk jest rozmyty. Chodzę na słuchawkach panasonic`a - jakość nieporównywalnie lepsza. GM jest niesamowicie czuły na drobnicę - czasami nawet krecik ma problemy z namierzeniem drobinek metalu. Fajny szybki, prosty i skuteczny wykrywacz. Ciekawa alternatywa na naszym rynku.
dino73 Napisano 24 Marzec 2015 Napisano 24 Marzec 2015 Tak jak kolega wyżej pisał łapie strasznie zakłócenia nawet daleko w lesie a chodzenie blisko miast jest wręcz nie możliwe mój już prawie miesiąc na reklamacji,nie jest to odosobniony problem bo już kilku użytkowników to potwierdziło i sprzętu nie mają ja wybrałem drogę reklamacji zobaczymy jaki będzie efekt.
dino73 Napisano 25 Marzec 2015 Napisano 25 Marzec 2015 To nie czułość ani ustawienia.pracował np 30 min spokojnie i za chwile zaczynał nadawać jak katarynka,tak ze 20 min i nagle zakłócenia się urywały i cisza,gwarancja jest 5 lat ale co z tego jak u nas nie ma serwisu z prawdziwego zdarzenia,obecny sprzedawca już prawie miesiąc trzyma sprzęt a konkretów żadnych.
foni1969 Napisano 26 Marzec 2015 Autor Napisano 26 Marzec 2015 Co racja to racja.Jak dzwonisz to nic nie wiedzą.Zwłaszcza ten główny sprzedawca -Piotrek.Chyba w ogóle nie ma pojęcia na temat tego co sprzedaje.A jak już się wypłaczesz to powiada,że napisze do TWÓRCY" detektora [może raczy odpisać}.Teraz zastanawiam się skoro to takie wadliwe to co będzie z 5-ką która jest już w sieci??.Po zmianie akumulatorków firmy ERDOL" na markowe baterie ,słuchawki nie cichną co jakiś czas .Wczoraj jedynie raz się wyłączyły przez cztery godziny pracy.Jak by tak było tylko ,to by nie było problemu.Obadamy...
nunek72 Napisano 26 Marzec 2015 Napisano 26 Marzec 2015 W moim przypadku po telefonicznych przepychankach" ze sprzedawcą sprzęt poszedł do Czech...tam może mają lepszy serwis...u nas porażka.Nie miałem zamiaru czekać nie wiadomo jak długo na usunięcie usterek ( jeśli wogóle zostałyby usunięte ) Nowy sezon się zaczyna , a tu sprzęt nie wiadomo kiedy przyjdzie z naprawy i czy będzie sprawny...nie miałem zamiaru czekać - sprzedałem z lekką stratą i zainwestowałem w pewniejszą" markę.Co do słuchawek : wkładałem nówki aku Energizer i w dalszym ciągu co jakiś czas się wyłączały. Narazie się wyleczyłem ze sprzętu made in bulgaria" .
dino73 Napisano 27 Marzec 2015 Napisano 27 Marzec 2015 Jak dla mnie to sprzęt szybki,głęboki i lekki,po rozmowie z rzecznikiem UOKiK i ze sprzedawcą sprzęt ma wrócić na dniach z nową płytką elektroniki.Ja nie chce innego sprzętu na drobnice bo Gm świetnie daje rade.
foni1969 Napisano 28 Marzec 2015 Autor Napisano 28 Marzec 2015 Wysyłali go do producenta ??Daj znać...W moim przypadku jest tak,że przestałem ufać sprzętom z automatyką.Przypomniały mi się pierwsze moje detektory bez strojenia auto do gruntu.Miałem bardzo dobre efekty wtedy.GM WD nie ma nawet auto.Grunt ręcznie tak jak i czułość.W takiej sytuacji wiem ,że mogę wycisnąć wszystko z niego.Miałem chyba z 5-ęć Minelabów zostałem z SE , bo dalej tyko bajery dokładali.Kolega lata z Gold Maxxem z 13-to calową cewką.Widzę efekty.A dla porównania G Mask ma jeszcze lepsze rozróżnienie gwoździa przy monecie.Wyraźniejsze rozróżnianie i dobra dyskryminacje -jeśli ktoś nie chce słuchać złomostwa.Jest niesamowicie szybki.Tylko jakoś zaufania nie mam co do awaryjności-tak jak czytam...
dino73 Napisano 28 Marzec 2015 Napisano 28 Marzec 2015 Z tego co się w końcu dowiedziałem to wadliwa była elektronika,Czesi też to przerabiali jakiś czas temu i szybko usterkę usuwali.Ja się wkurzyłem bo sprzedawca sprzęt trzyma już prawie miesiąc i żadnych konkretów wymijające odpowiedzi.Zadzwoniłem do rzecznika praw konsumenta który kazał mi wysłać pismo o rozwiązanie umowy po reklamacji i zwrot pieniędzy są wzory na ich stronie a prawo mamy więc trzeba korzystać jeden użytkownik tez u nich kupił sprzęt i miał to samo ale cwaniaczek po cichutku sprzedał na allegro uwalony sprzęt.A więc jeszcze do nich zadzwoniłem i powiedziałem że wysyłam takie pismo i koniec ściemniania,odpowiedzieli że zaraz oddzwonią,za 30 minut miałem telefon że do pierwszego kwietnia będzie sprzęt z powrotem z nową płytką elektroniki bo cewka jest w porządku,tłumaczyli się że tak długo trwało bo czekali na te część.
foni1969 Napisano 28 Marzec 2015 Autor Napisano 28 Marzec 2015 Dziękuje za konkrety.napisałem na priva co by za dużo nie zaśmiecać.Pozdrawiam.
foni1969 Napisano 13 Kwiecień 2015 Autor Napisano 13 Kwiecień 2015 No to już wszystko wiadomo.Winą wzbudzania się Goldena był telefon.Co jakiś czas łapał sygnał [lub był stabilny] i stąd ciężko było zlokalizować przyczynę ,ponieważ nie była systematyczna.Dopiero daleko od cywilizacji w gęstym lesie kiedy telefon robił cuda w poszukiwaniu sygnału załapałem o co biega...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.