Skocz do zawartości

Teknetics Eurotek Pro 11 dd ustawienie

komlu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebuje pomocy. Otóż szukałem na forum i na stronach internetowych jakie są najlepsze ustawienia dla tego wykrywacza i nic nie znalazłem.
moje pytania brzmią:
czy kombinacja czułości i dyskryminacji ma znaczenie czy są to dwa odrębne ustawienia?
jaka dyskryminacja najlepsza dla monet, a jaka na militarkę.
czy takie same przedmioty w różnych miejscach mają podobną wartość na wyświetlaczu? np. u mnie polmosy to zawsze 80, a czubek od mausera 54. czy omijając ten sygnał mogę narazić się na ominięcie np. monety?
Napisano
Ustaw sens na max 10 a dyskr na 39 i poprostu kop sygnały. Słuchawki to podstawa- zobaczysz sam że kolorek kosi niemiłosiernie. Pozdrawiam.
Napisano
polmosa i zawleczek od puszek się nie ustrzeżesz. Jeśli 54 pominiesz to możesz obrączkę złotą zostawić w ziemii. A jeśłi pominiesz 80 to możesz sreberko monetkę po drodze wyciąć.
  • 2 weeks later...
Napisano
Ja ustawiam czułość na 10 dyskryminacja 48 wycina sporo śmieci a dbobnice znajduje bez problemu Boratyński czy małe plany to nie problem
  • 1 year later...
Napisano
Podepnę pytanie ws. Teknetics Eurotek Pro 11 z sondą DD. Czy ten wykrywacz widzi złoto? Syn ściągnął żonie pierścionek z palca po czym zgubił w piaskownicy. Mamy dostęp do takiego wykrywacza (możliwość pożyczenia) ale nie wiem czy jest sens płacić za usługę jeśli ten model nie jest w stanie wykryć złota. Proszę o pomoc kogoś kto posiada dokładnie taki wykrywacz i mógłby to dla mnie sprawdzić. Z góry dziękuję.
Napisano
oczywiście... chyba że operator sprzętu to kompletny baran, piaskownica ma więcej niż 30 cm miąższości piasku i pierścionek leży poza zasięgiem wykrywacza, lub pierścionka już dawno tam nie ma. Każdy wykrywacz na drobnicę widzi złoto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie