PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 13 Marzec 2015 Autor Share Napisano 13 Marzec 2015 Cześc,intersuje mnie jaki tytuł ma piosenka która spiewają zołnierze w Serialu Czterej Panceri I Pies dokładnie chodzi mi o odcinek 13 ,,Zakład o śmierc''od 40:40 i od 42:25 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 15 Marzec 2015 Share Napisano 15 Marzec 2015 Ale hełmy mieli polskie wz.31 ;-)Taki chichot historii. Zadałeś bardzo ciekawe pytanie. W biografii filmu o tej piosence nie ma słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 16 Marzec 2015 Share Napisano 16 Marzec 2015 Usłyszałem fragment z refrenu pieśni Południowo-uralska" giganta pieśni sowieckiej kompozytora Wasilija Pawłowicza Sołowiowa-Siedoja:Южно-уральские дивизии Идут на бой за Родину, на бой!Южно-уральскаяСлова: А. Фатьянов Музыка: В. Соловьев-СедойКрай родной, родной, хлеба высокие,Наш степной отцовский край!Проводи ты нас в бои жестокиеИ удачи пожелай!Припев:Южно-уральские дивизииИдут на бой за Родину, на бой!Ты прощай, Урал, бережок крутой,Где мы встречались, милая, с тобой.Ты не стой, любовь моя, под клёнами,Не печалься за судьбу мою.Боевой учебой закалёны мы,Будет нам легко в бою.Припев.Поведут нас наши генералы.Враг, себе могилу приготовь!Ведь недаром мы — бойцы с Урала,В нас чапаевская кровь.Припев.Мы с фаши... с фашистской подлой нечистьюВышли на последний бой.Отстоим свое... свое Отечество,Возвратимся в край родной.Припев. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 16 Marzec 2015 Share Napisano 16 Marzec 2015 Znalazłem tylko nutyhttp://waisero.narod.ru/Uzhnoural.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.