Mario7813 Napisano 10 Marzec 2015 Autor Share Napisano 10 Marzec 2015 Witam!Moneta oryginalna czy fals?Jaki stan zachowania 3- czy 4???proszę o ocenępozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXXUfoczek25XXX Napisano 11 Marzec 2015 Share Napisano 11 Marzec 2015 http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/gdansk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario7813 Napisano 11 Marzec 2015 Autor Share Napisano 11 Marzec 2015 średnica się zgadza ale waga niestety nie 07 grama wyszło jest...Moneta jest bardzo cienka sam już nie wiem czy oryginał czy fals z epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 11 Marzec 2015 Share Napisano 11 Marzec 2015 To specyficzne monety, nie były długo w obiegu, więc i nie spotkałem się z falsyfikatem z epoki. Według mnie ok. tylko dość wytarta i doświadczona przez czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario7813 Napisano 11 Marzec 2015 Autor Share Napisano 11 Marzec 2015 Masz racje co do stanu niestety...Szkoda bo to ciekawa moneta.Nie dawało mi spokoju to że jest lżejsza ale dobrze że chociaż średnica się zgadza.Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.