KristoffVonJungingen Napisano 2 Marzec 2015 Autor Share Napisano 2 Marzec 2015 Sprawa od wielu lat nie daje mi spokoju. Myślałem już o tym wiele razy.Sprawą tą jest stary tajemniczy tunel, o którym opowiadali mi - jeszcze gdy byłem dzieckiem - moja mama oraz wujek. Oni to w dzieciństwie rok w rok jeździli na wakacje do rodziny, do Klimczyc (tam gdzie spadła rakieta V2). Wiadomo, jak to dzieci - muszą poznać w najdrobniejszych szczegółach całą okolicę.Pewnych wakacji, natrafili na zakopane w ziemi masywne drzwi. Po ich sforsowaniu okazało się, że kryje się za nimi tunel. Niestety bardzo podmokły i nikt nie odważył się go zwiedzić z uwagi na wysokie ryzyko zawalenia.W tamtych czasach nie było możliwości technicznych na eksplorację takiego obiektu. Jednak sprowadzono tam lokalnego znawcę", który stwierdził, że może to być duże znalezisko - nawet z czasów tatarskich. Tunel znajduje się może z 200 m od rzeki Bug i istniało podejrzenie, że biegnie on właśnie pod rzeką. Sprawa była chyba nawet opisana (lub miała być) w Głosie Siemiatycz.Z uwagi na niebezpieczeństwo tunel został z powrotem zasypany i zapomniany. Minęło już od tamtych czasów kilkadziesiąt lat. Mama i wujek są już starszymi ludźmi. Niemniej jednak gdy ostatnio pytałem wujka o tunel - stwierdził, że bez trudu byłby w stanie wskazać jego lokalizację.W dzisiejszych czasach zbadanie tunelu bez stwarzania ryzyka dla ludzi, jest dużo łatwiejsze. Kto wie co może kryć takie znalezisko...Kompletnie nie znam się na takich rzeczach, jednak jest coś pociągającego w odkrywaniu. Jakby ktoś tu był chętny, zorganizowany, wyposażony w odpowiedni sprzęt - proszę o kontakt. Podejrzewam, że wejście do tunelu byłoby niemożliwe, ale coś jeżdżącego z kamerką - brzmi kusząco, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.