zaara Napisano 27 Luty 2015 Autor Share Napisano 27 Luty 2015 Proszę o id monety ze zdjęcia, wydaj mi się, że jest to Ort bydgoski ale jak dobrze się przyjrzeć to ma nieco więcej liter w otoku. Oryginał czy fals z epoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaara Napisano 27 Luty 2015 Autor Share Napisano 27 Luty 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAX2010 Napisano 27 Luty 2015 Share Napisano 27 Luty 2015 Wygląda na orginlny daj lepsze foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaara Napisano 28 Luty 2015 Autor Share Napisano 28 Luty 2015 Mam nadzieję, że te zdjęcia będą lepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaara Napisano 28 Luty 2015 Autor Share Napisano 28 Luty 2015 c.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaara Napisano 28 Luty 2015 Autor Share Napisano 28 Luty 2015 Zapomniałam dodać, że moneta ma średnicę 3 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 28 Luty 2015 Share Napisano 28 Luty 2015 Bardzo fajny Ort Bydgoski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaara Napisano 28 Luty 2015 Autor Share Napisano 28 Luty 2015 Dzięki, mnie też się bardzo podoba, szkoda tylko, że ma twarzyczkę wytartą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 28 Luty 2015 Share Napisano 28 Luty 2015 Zdjęcie monety znalezione na jakiejś czeskiej aukcji. Moneta, po dokładniejszym przyjrzeniu się(oprócz stanu jej zachowania)wygląda identycznie.http://www.numismatika-havirov.cz/Aukce16/Aukce16_1301_1400.htmlCiekawe, bo nigdzie indziej nie udało mi się znaleźć takiej odmiany, aby awers i rewers był zgodny z Twoją monetą. Chyba, że źle szukałem. W katalogu Kopickiego z 2007 o monetach Zygmunta III Wazy nie ma takiej odmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaara Napisano 1 Marzec 2015 Autor Share Napisano 1 Marzec 2015 Ja również szukałam i nie znalazłam takiej samej monety, dlatego wrzuciłam zdjęcia na forum. Każda różniła się napisami.Pozdrawiam;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 2 Marzec 2015 Share Napisano 2 Marzec 2015 Jeżeli chcecie się bawić w szukanie odmian to tylko i wyłącznie w katalogu Szatalina.http://ortygdanskie.pl/?page_id=317 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaara Napisano 4 Marzec 2015 Autor Share Napisano 4 Marzec 2015 Wielkie dzięki Rosforek, sprawdzę ten katalog. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello22 Napisano 7 Lipiec 2015 Share Napisano 7 Lipiec 2015 Zygmunt III Waza,ort koronny 1621r.Szatalin K21-9,stopień rzadkości R2,oryginał.Pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.