Vexel Napisano 10 Luty 2015 Autor Share Napisano 10 Luty 2015 Witajcie. Mamy w rodzinie poniemiecki stary dom w woj. dolnośląskim blisko gminy Domaniów - nie chce mowić więcej.Mieszkali tam niemcy, potem prababka, a po jej śmierci dom stoi pusty.Myślicie, że warto go przeszukac? Od czego zacząc i jak? Czytałem że strych, piece(kaflowe tylko czy te takie kuchnie, pod ktorymi sie pali tez? rozebrac to i tam szukać?) i rogi podlogi tak? myslicie, ze moze tam cos być? obok sa te stajnia, stodola, chlew, obora i jeszcze jakies pomieszczenia.co mozna tam znalezc i gdzie szukać, procz strychu(podobno stare deski i sie nie wchodzi-ale jest calkiem pusty)+dodatkowo dom ma parter i pietro. podobno jest tez piwnica, do ktorej wejscia nie widac, choc dziadek mowil,ze zalana. chcialbym tams ie dostac, ale nie wiem ja.niby pod wedzarnia jest gdzies obok pieca na chleb - myslicie, ze miency mogli tam zrobic wejscie do piwnicy? gdzie w starych domach takie rzeczy byly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.