fuks_ag Napisano 26 Styczeń 2015 Napisano 26 Styczeń 2015 Dynamiki na militarkę są kiepską propozycją, nawet na pinpointerze z metra nie chwycisz Hełmu. A monetkę szczytem możliwości twojego wykrywacza jest 30cm. All Metal jak najbardziej do poszukiwań rzeczy większych i głębiej zakopanych niż 30cm ale o metrze zapomnij.
Salwi Napisano 26 Styczeń 2015 Autor Napisano 26 Styczeń 2015 Dziękuję za zainteresowanie tematem. W takim razie, co radziłbyś na militarkę? Jedynie tryb AM? Rozumiem, że głębokość o metrze zapomnij" wynika czysto z możliwości tego wykrywacza? Pytam o to, ponieważ nie raz czytałem, że ktoś złapał coś na większej głębokości ok. metra, sprzętem który w testach wypada gorzej niż właśnie Fisher F5. Choć zdaje sobie, że F5 w rodzinie F" nie należy ani do tych najlepszych, ani do tych słabszych wykrywaczy. Można by rzec, że jest po środku, między f4 a f70 czy f75.
anRO Napisano 27 Styczeń 2015 Napisano 27 Styczeń 2015 W militarce jest tak duży przekrój przedmiotów wydobywanych, że praktycznie trzeba by mieć kilka wykrywaczy.Jeżeli jednak trochę poczytasz i pooglądasz to się okaże że można to robić każdym wykrywaczem.Polecam założyć większą cewkę,13 detecha,Nel Tornado lub Attack.
fuks_ag Napisano 27 Styczeń 2015 Napisano 27 Styczeń 2015 Ten typ tak ma, takie są jego ograniczenia techniczne, większa sonda nie poprawi tak parametrów( kilka cm więcej na kolor może kilkanaście na zelazo) abys osiągnął ten 1metr dla koloru czy większego złomu. F5 i jego blizniak teknetics gamma to monetkowce nawet omega niewiele tu zdziała, na xterrze z cewką 10,5 dd 7,5kHz nie osiągnąłem głębokości ponad 70-80cm na duży złom( wielkości śr cewki).Miałem statyka geoexplprer (taka salamandra), którą z takiej gł wyciągnąłem łuskę karabinową, pochwaliłem się na formum i się zrobiła burza, że niemożliwe- potem wróciłem w to miejsce i wyciągnąłem jeszcze kilkanascie innych łusek w tym miejscu (dlatego wykrywacz je wyczuł). Szukaj RProximy, Armanda do szukania złomu lub Sapera Trapera.
Salwi Napisano 27 Styczeń 2015 Autor Napisano 27 Styczeń 2015 Jeżeli chodzi o wykrywacz Armanda,miałem styczność z prospectorem 3 i szczerze mówiąc jakiegoś dużego wrażenia to ten wykrywacz niestety na mnie nie zrobił. W każdym bądź razie dziękuję za opinie. Jeżeli chciałby się ktoś podzielić swoją wiedzą nt. Ustawień fishera to zapraszam. :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.