Skocz do zawartości
  • 0

Znaczek PSP

Barnaba

Pytanie

Napisano

Czy ktoś rozpoznaje przynależność tego znaczka? Materiał mosiądz, średnica 32mm. Była mocowana na agrafkę, dziurki to amatorka. Szukałem śladem Służba Polsce, straży pożarnej, przemysłowej, Polskiej Partii Socjalistycznej, Szkoły Podchorążych, ale nic nie znalazłem.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję za sugestie. WSPAP raczej odpada - nie znalazłem sensownego rozwinięcia skrótu. Poza tym litera P ma wyżłobiony" środek, więc ewentualna litera A tez powinna mieć. Uważam, że nie jest to korpusówka, gdyż korpusówki mają wąsy ewentualnie nakrętkę do mocowania, tu była agrafka. Druga sprawa ten znaczek jest opisany na kole zębatym, więc przyjmuję proweniencję cywilną, przemysłową. Nie ustaję w poszukiwaniach, więc mam nadzieję na rozwikłanie zagadki.
Napisano

Czy ktoś rozpoznaje przynależność tego znaczka? Materiał mosiądz, średnica 32mm. Była mocowana na agrafkę, dziurki to amatorka. Szukałem śladem Służba Polsce, straży pożarnej, przemysłowej, Polskiej Partii Socjalistycznej, Szkoły Podchorążych, ale nic nie znalazłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie