MarekDys Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Napisano 14 Styczeń 2015 Witam, i kolejna znajdka na rozpoczęcie sezonu 2015 proszca sie o wyjasninie ;) .Lekka aluminiowa, 20 x5 mm, z napisami po zewnatrzej stronie :IV PZ potem orzełek " chyba w koronie, 1923 potem B" następnie 6 " :IV PZ Orzelek " 1923 B 6Dziekuje za rozwiazanie zagadki bo doscciekawa jak dla mnie.
sgp17062010 Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 sokół orzeł cuś takiego ,kumpel zbiera coś takiego więc odrazu rozpoznałem.pozdro.
sgp17062010 Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 heh może być,twój niestety w 1923 skończył żywot;d
Laiso Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Witam Poszukaj w necie najbliższej stacji ornitologicznej, napisz do nich co (fotki wklej) i w jakich okolicach znalazłeś (np współrzędne z mapy goo..) i może się jeszcze czegoś o właścicielu dowiesz może jeszcze coś przetrwało zawieruchę:)Ciekawa znajdka:) gratuluje! Pozdrawiam
torba5 Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 nie wiem co tam sobie Marek kombinujesz ,ale jest ptasiabociek,łabędź,gęś dużo tego było a 2 cm dla tych ptaków to norma,ale najlepiej zaraz wykpić ...
MarekDys Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Napisano 14 Styczeń 2015 Hej kolego Torba5,jeżeli czujesz się urazony to PRZEPRASZAM , ale nie miałem na celu nikogo obrazac czy wykpic !!!ale ja nie znając się na ptasich obrączkach nie myslalem ze takie duże moga tez być /nalezec do ptactwa dużego !!1 ( bo wg mnie laika kto by obraczkowal jak piszesz bocki, labedzie, gesi , nie wiem wiec pytam ) , bo mam kilka ptasich ale mniejszych,Jeszcze raz bardzo Cie przepraszam, nie miałem zamiaru Cie urazic , wielkie dzięki za podpowiedzi / odpowiedzi w ID .
matrix14xxx Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Myślę że jest to obrączka ptaszora hodowlanego.Na moim terenie się trafiają takie niemieckie.Ornitologiczne są ine.Było na forum,poszukaj.
Rosforek Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Przypominam o regulaminie, bo niektórzy chyba pomylili fora. Wątek zostanie posprzątany z wpisów, które nic nie wnoszą do dalszej dyskusji. Jeżeli już przedmiot został zidentyfikowany prawidłowo, dalsze wpisy typu ak, to ptasia obrączka" nie są potrzebne.5. Komentarze które będą obrażać w jakikolwiek sposób innych użytkowników, prowokujące kłótnie, drwiące czy całkowicie pozbawione sensu (w tym również "kasztanienie nic nie wnoszące do tematu) będą nagradzane kartką bez ostrzeżenia. Dział IDENTYFIKACJA to kompendium wiedzy a nie forum onet'u."http://www.odkrywca.pl/regulamin-przeczytaj-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 22:22 14-01-2015
Pytanie
MarekDys
Witam,
i kolejna znajdka na rozpoczęcie sezonu 2015 proszca sie o wyjasninie ;) .
Lekka aluminiowa, 20 x5 mm, z napisami po zewnatrzej stronie :
IV PZ potem orzełek " chyba w koronie, 1923 potem B" następnie 6 " :
IV PZ Orzelek " 1923 B 6
Dziekuje za rozwiazanie zagadki bo doscciekawa jak dla mnie.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.