Skocz do zawartości
  • 0

Obraczka

MarekDys

Pytanie

Napisano

Witam,
i kolejna znajdka na rozpoczęcie sezonu 2015 proszca sie o wyjasninie ;) .

Lekka aluminiowa, 20 x5 mm, z napisami po zewnatrzej stronie :

IV PZ potem orzełek " chyba w koronie, 1923 potem B" następnie 6 " :

IV PZ Orzelek " 1923 B 6

Dziekuje za rozwiazanie zagadki bo doscciekawa jak dla mnie.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Poszukaj w necie najbliższej stacji ornitologicznej, napisz do nich co (fotki wklej) i w jakich okolicach znalazłeś (np współrzędne z mapy goo..) i może się jeszcze czegoś o właścicielu dowiesz może jeszcze coś przetrwało zawieruchę:)
Ciekawa znajdka:) gratuluje!
Pozdrawiam
Napisano
nie wiem co tam sobie Marek kombinujesz ,ale jest ptasia
bociek,łabędź,gęś dużo tego było a 2 cm dla tych ptaków to norma,ale najlepiej zaraz wykpić ...
Napisano

Hej kolego Torba5,

jeżeli czujesz się urazony to PRZEPRASZAM , ale nie miałem na celu nikogo obrazac czy wykpic !!!

ale ja nie znając się na ptasich obrączkach nie myslalem ze takie duże moga tez być /nalezec do ptactwa dużego !!1 ( bo wg mnie laika kto by obraczkowal jak piszesz bocki, labedzie, gesi , nie wiem wiec pytam ) , bo mam kilka ptasich ale mniejszych,

Jeszcze raz bardzo Cie przepraszam, nie miałem zamiaru Cie urazic , wielkie dzięki za podpowiedzi / odpowiedzi w ID .

Napisano
Przypominam o regulaminie, bo niektórzy chyba pomylili fora.
Wątek zostanie posprzątany z wpisów, które nic nie wnoszą do dalszej dyskusji. Jeżeli już przedmiot został zidentyfikowany prawidłowo, dalsze wpisy typu ak, to ptasia obrączka" nie są potrzebne.

5. Komentarze które będą obrażać w jakikolwiek sposób innych użytkowników, prowokujące kłótnie, drwiące czy całkowicie pozbawione sensu (w tym również "kasztanienie nic nie wnoszące do tematu) będą nagradzane kartką bez ostrzeżenia. Dział IDENTYFIKACJA to kompendium wiedzy a nie forum onet'u."

http://www.odkrywca.pl/regulamin-przeczytaj-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705

http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 22:22 14-01-2015

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie