garu23 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Napisano 8 Styczeń 2015 Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś o tej lornetce, skąd pochodzi i z jakich czasów. Na jednej z poniższych fotek pokazuję, że brakuje jednej części, bym był mega szczęśliwy jakby ktoś mi pokazał co tam powinno być.
garu23 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Napisano 8 Styczeń 2015 Zgadzają się niemieckie nazwy wiec coś już wiem :)
mietek Napisano 8 Styczeń 2015 Napisano 8 Styczeń 2015 Raczej turystyczna, ale w czasie 1 wojny do wojska wszystko trafialo. Choc Niemcy akurat mieli juz wtedy glownie lornetki pryzmatyczne.
garu23 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Napisano 8 Styczeń 2015 Dzięki za pomoc :) szkoda, że nie wojskowa, ale chociaż ładnie się prezentuje.
garu23 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Napisano 8 Styczeń 2015 Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś o tej lornetce, skąd pochodzi i z jakich czasów. Na jednej z poniższych fotek pokazuję, że brakuje jednej części, bym był mega szczęśliwy jakby ktoś mi pokazał co tam powinno być.
garu23 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Napisano 8 Styczeń 2015 wydaje mi się, że jest ułamana jakaś śruba, bądź rurka z gwintem. Bym był wdzięczny jakby ktoś mi pokazał jak taki element powinien wyglądać.
mietek Napisano 8 Styczeń 2015 Napisano 8 Styczeń 2015 Koniec 19, pocz 20 wieku. Brakuje sruby/slimaka do wysuwania czesci z okularami. Dopasowanie bedzie trudne, czesci byly niewymienne.Dwie lornetki (roznych producentow) moga wygldac z zewnatrz identycznie, ale nie da sie podmienic czesci.Kraj, jesli masz O-Ost na kompasie, to niemieckojezyczne.
Pytanie
garu23
Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś o tej lornetce, skąd pochodzi i z jakich czasów. Na jednej z poniższych fotek pokazuję, że brakuje jednej części, bym był mega szczęśliwy jakby ktoś mi pokazał co tam powinno być.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.