Skocz do zawartości
  • 0

lornetka

garu23

Pytanie

Napisano

Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś o tej lornetce, skąd pochodzi i z jakich czasów. Na jednej z poniższych fotek pokazuję, że brakuje jednej części, bym był mega szczęśliwy jakby ktoś mi pokazał co tam powinno być.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Raczej turystyczna, ale w czasie 1 wojny do wojska wszystko trafialo. Choc Niemcy akurat mieli juz wtedy glownie lornetki pryzmatyczne.
Napisano

Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś o tej lornetce, skąd pochodzi i z jakich czasów. Na jednej z poniższych fotek pokazuję, że brakuje jednej części, bym był mega szczęśliwy jakby ktoś mi pokazał co tam powinno być.

Napisano

wydaje mi się, że jest ułamana jakaś śruba, bądź rurka z gwintem. Bym był wdzięczny jakby ktoś mi pokazał jak taki element powinien wyglądać.

Napisano
Koniec 19, pocz 20 wieku. Brakuje sruby/slimaka do wysuwania czesci z okularami. Dopasowanie bedzie trudne, czesci byly niewymienne.
Dwie lornetki (roznych producentow) moga wygldac z zewnatrz identycznie, ale nie da sie podmienic czesci.

Kraj, jesli masz O-Ost na kompasie, to niemieckojezyczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie