snieg Napisano 3 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2015 Nie wiem czy mogę podzielić się moją sprawą ale próbuję. Posiadam pastel/ papier z podpisem Jesco von Puttkamer. Szukałam w internecie i nie znalazłam malarza o tym imieniu ani kobiety. Może ktoś może mi pomóc by odpowiedzieć na moje pytanie - kto to jest na tym portrecie podejrzewam dot. lat ok. 1910. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 3 Styczeń 2015 Share Napisano 3 Styczeń 2015 Co prawda nie ten dział ale odpowiem na pytanie. Zajmowałem się z pewnych względów rodziną v. Puttkamer. Jest gdzieś na forum mój wątek dotyczący wydarzeń dotyczących Jesko oraz jego brata Eberhardta.Jesko był popularnym akwarelistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snieg Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2015 Jestem nowa i wiekowa" gdzie i w jaki sposób mogę odszukać Pani wcześniejszą wypowiedź. Mówiono mi, że ten obraz pochodzi z lat ok.1920 w tych latach żył Pan Jesco von Puttkamer. Dziękuję za podpowiedz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Styczeń 2015 Share Napisano 4 Styczeń 2015 Jeden to:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=395268#395404Kiedyś pomogłem ekipie z nieistniejącego już serwisu Socjum Syców na temat rodu Puttkamerów zamieszkujących w pałacu w miejscowości Kamień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.