snieg Napisano 3 Styczeń 2015 Autor Napisano 3 Styczeń 2015 Nie wiem czy mogę podzielić się moją sprawą ale próbuję. Posiadam pastel/ papier z podpisem Jesco von Puttkamer. Szukałam w internecie i nie znalazłam malarza o tym imieniu ani kobiety. Może ktoś może mi pomóc by odpowiedzieć na moje pytanie - kto to jest na tym portrecie podejrzewam dot. lat ok. 1910. Dziękuję za pomoc
woytas Napisano 3 Styczeń 2015 Napisano 3 Styczeń 2015 Co prawda nie ten dział ale odpowiem na pytanie. Zajmowałem się z pewnych względów rodziną v. Puttkamer. Jest gdzieś na forum mój wątek dotyczący wydarzeń dotyczących Jesko oraz jego brata Eberhardta.Jesko był popularnym akwarelistą.
snieg Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Napisano 4 Styczeń 2015 Jestem nowa i wiekowa" gdzie i w jaki sposób mogę odszukać Pani wcześniejszą wypowiedź. Mówiono mi, że ten obraz pochodzi z lat ok.1920 w tych latach żył Pan Jesco von Puttkamer. Dziękuję za podpowiedz. Pozdrawiam
woytas Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Jeden to:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=395268#395404Kiedyś pomogłem ekipie z nieistniejącego już serwisu Socjum Syców na temat rodu Puttkamerów zamieszkujących w pałacu w miejscowości Kamień.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.