dawid12347 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 Witam mam prośbę do poszukiwaczy którzy znają się na wykrywaczach Garrett.Zastanawia mnie określenie Relics wiem że to Relikwie ale co wyszuluje na tym trybie Kanarek?Proszę o odpowiedź.
adrian88rr Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 witam, posiadam EuroAce i chodze na ustawieniach Relics, czyli 2 pierwsze kwadraciki wyciete. Wpada wszystko, luski, monety, plomby i rozne inne rzczy. Podobno zasieg na roznych ustawieniach jest inny, takie testy widzialem na jakims forum; Niby AllMetal ma najwiekszy zasieg, ja jednak go nie uzywam, probowalem ale baterie padaja duzo szybciej bo caly czas cos pika, a jak wiadomo to sie wiaze z szybszym zuzyciem. A co wpadnie?? To zalezy ktore sygnaly bedziesz kopal.Pozdrawiam
dawid12347 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 A jaka wrażliwość odejmujesz jedną jak na max jest.A do czego służy dyskryminacja? :)
adrian88rr Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Najczesciej jedna kreske, ale chodze tez z ustawieniami na max. A dyskryminacja to wlasnie te tryby,np. Relics. I poprawka, ja chodze na trybie Jewerly czyli 2 kreski pierwsze wyciete. Mozesz tez zrobic swoj tryb Customs, czyli najezdzasz, np^na kapsel i wycinasz to pole, albo na gwozdz. Co do folii i kapsli nie polecam wycinania tych pol, poniewaz nie raz wchodzi cos fajnego a nie raz folia, kapsle itp. Jak nie kopniesz nie bedziesz wiedzial czy to folia czy cos lepszego.
melchior71 Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 Jeśli opisujesz że 350 jest głębsza na all i tylko dla tego nie używasz że częściej pika to wytnij sobie 2 pierwsze kwadraciki i będziesz miał Relics . Przecież to te same ustawienia tylko dla wygody są guziczki . Możesz zrobić własne na custm i będzie pikał jak ty chcesz .rzecz w tym że nie wszystkie sygnały są takie oczywiste. Np. folia aluminiowa z reguły bije jak worek pieniędzy ale można ją rozpoznać po przeskokach wskaźnika - sygnał nie jest stały i czysty ale to trzeba potrenować . kapsle z piwa też fajny sygnałek dają bo są galwanizowane innym metalem . Zardzewiały gwóźdź też będzie mylił bo mocno skorodowany - zmineralizowany metal będzie dawał jak np miedź . nie ma reguły - dyskryminacja wyeliminujesz tylko część sygnałów , reszta to twoja chęć kopania lub nie . Rada - dużo chodzić i na początek nie ekscytować się tym co wyciągniesz tylko przykładać wagę do wskazań , dźwięku i głębokości z jakiej wyciągniesz znajdkę . po jakiś czasie dojdziesz do wprawy w rozróżnianiu co leży pod cewką . miałem ACE 250 i ACE 350 więc w praktyce sprawdzone .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.